WRC: La Hisenda finlandesa exigeix entre 5 y 6 milions d’euros a Latvala

Jari-Matti Latvala té ‘assumptes pendents’ amb la Hisenda finlandesa. El propi pilota ha confirmat que li reclamen entre 5 i 6 milions d’euros i segons ha informat el mitjà Ilta-Sanomat.

A Latvala li han confiscant no només béns immobles sinó també alguns dels cotxes de la seva col·lecció, sent això fruit d’irregularitats produïdes en la seva declaració entre els anys 2014 i 2015, quan encara era pilot Volkswagen.

Aquesta disputa té els seus orígens el 2009, quan Latvala es va mudar de Finlàndia a Mònaco i la seva responsabilitat fiscal en el seu país natal passava a ser limitada. Ara bé, del que no estan convençuts en el govern finlandès és que Latvala hagués viscut i treballat fora de Finlàndia el temps suficient com una que no se li apliqués l’impost sobre la renda corresponent.

El problema amb aquests impostos es produeix amb la declaració de la renda realitzada en 2014 i 2015, de la qual cosa Latvala no solament era conscient sinó que des 2018 ja ha estat pagant grans quantitats. Per això, aquesta decisió que ha sorprès al propi Latvala.

«Ara m’han confiscat no només béns immobles sinó també cotxes. Això ha estat una sorpresa per a mi i he de dir que també estic sorprès per aquesta decisió. D’altra banda és principalment una mesura rutinària sol·licitada per Hisenda. És així com funciona normalment.»

«Vaig realitzar una queixa sobre la liquidació d’impostos i per això, sobre la base de la decisió fiscal es pren una tarifa de mesures de protecció, d’acord amb la pràctica habitual a Finlàndia.»

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments