WRC: Estònia presenta l’itinerari de la seva primera aparició al Mundial

Els organitzadors van donar a conèixer els detalls del primer itinerari de l’Ral·li d’Estònia (4 – 6 de setembre) com a prova del Campionat de Món de Ral·lis.

El ral·li, que s’ha afegit al calendari per primera vegada i reinicia la sèrie després de l’aturada pel Covid-19, es desenvoluparà amb un calendari de format curt. Començarà el divendres a la nit i tindrà dos dies de competició per ràpides pistes de terra durant tot el cap de setmana.

La quarta prova de la temporada del WRC té la seu a Tartu, al sud de país, amb el parc d’assistència al Museu Nacional d’Estònia a l’aeròdrom Raadi de la ciutat.

Després del shakedown de divendres al matí a Abissaare (6,23 km), la competició començarà la mateixa nit amb la curta especial de Tartu (1,28 km) al costat de parc d’assistència.

Arrencant d’hora el dissabte atraparà a qualsevol que estigui adormit, ja que el dia comença amb l’especial més llarga del ral·li, Prangli (20,23km). El segueix Kanepi (16,89km) abans d’un abastiment remot a Otepää.

El tram en directe per televisió, Otepää (9.60km) precedeix a Mäeküla (14.76km), amb Elva (11.72km) completant el matí. Després de l’assistència a Raadi, les cinc especials es repeteixen a la tarda, sumant un total de 146.40km de competició.

Diumenge segueix un format similar amb tres trams matutins que es repeteixen més tard. Els pilots s’enfronten a Arula (6.97km), Kaagvere (15.46km) i el de televisió en directe Kambja (20.05km).

No hi haurà assistència abans dels tres trams es disputen per segona vegada. L’últim, el Wolf Power Stage a Kambja precedeix a la cerimònia de podi final a Raadi. Les 17 especials sumen 232,64 km en un recorregut total de 871,89 km.


El major esdeveniment del motoresport dels estats bàltics es celebra per desena vegada i ha estat guanyat en els últims dos anys, com una prova no puntuable per al campionat, per l’actual campió del món i heroi local Ott Tänak.

Compta amb un important suport de el govern de país, que ha format un comitè especial per minimitzar el risc del Coronavirus.

«Es tendiran en compte totes les regulacions i restriccions de l’Covid-19 vigents a Estònia durant el Ral·li Estònia. Creiem que si seguim les regles i directrius podrem organitzar una competició segura i espectacular», ha subratllat l’equip organitzador en el document del Ral·li Guide 1 .

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments