WRC: Ypres entra en substitució de Japó en el nou calendari 2020

Bèlgica serà seu d’una prova del Campionat del Món de Ral·lis de la FIA per primera vegada després que el Ypres s’afegeixi al calendari de 2020.

L’esdeveniment d’asfalt tindrà lloc del 19 al 22 de novembre, substituint al Ral·li del Japó com a vuitena i última prova de la temporada.

El retorn del Japó al WRC després d’un parèntesi de 10 anys ha estat lamentablement cancel·lat a causa de les polítiques de restricció d’entrada a la frontera imposades pel govern per la pandèmia Covid-19.

Bèlgica es convertirà en la 34a nació a organitzar una prova del WRC des que la sèrie va començar en 1973.

Ypres es va celebrar per primera vegada en 1965 i s’ha estat un dels ral·lis més exigents d’Europa. Entre els guanyadors anteriors es troben l’actual pilot i heroi local del Hyundai Motorsport WRC Thierry Neuville en 2018 i el seu company d’equip Craig Breen la temporada passada.

Comptarà amb uns 300 km de trams al llarg de tres dies complets de competició. L’última etapa del diumenge se centrarà en l’icònic circuit de carreres de Spa, amb la Wolf Power Stage, que tanca el ral·li, amb la famosa secció de Eau Rouge / Raidillon del circuit.

Un parc d’assistència en el cor de l’històric Grote Markt de Ypres serà el centre del ral·li i Simon Larkin, director d’esdeveniments del promotor del WRC, va dir que el ral·li serà una prova única per als competidors.

«Durant molts anys Ypres va ser una pedra angular molt popular del Campionat Europeu de Ral·lis de la FIA. El seu ascens al WRC proporcionarà un dels desafiaments més severs de l’any per als competidors i un final adequat per a la temporada 2020», va dir.


«La seva difícil combinació d’estrets camins d’asfalt i grans rases que voregen les carreteres, juntament amb alguns trams nocturns i el potencial de clima mixt, proporcionarà moltes emocions i drames per als afeccionats.»

El director de ral·li de la FIA, Yves Matton, comenta:

«Estem molt decebuts que el Ral·li del Japó no es realitzi aquest any degut a la pandèmia, en particular donat el dur treball realitzat per les autoritats japoneses, la Federació Automobilística Japonesa i l’equip organitzador.

«Bèlgica té una gran tradició i passió pels ral·lis, la qual cosa s’evidencia en el nombre de belgues que exerceixen diverses funcions -pilots, mecànics, cap d’equip, periodistes- en el WRC. La ruta mostrarà l’ADN del ral·li a mesura que travessi el país, unint Ypres amb Spa-Francorchamps, dues seus icòniques de l’esport del motor belga», va afegir.

Jan Huyghe, membre de la junta directiva del Club Superstage, promotor de Ypres, va dir que sempre ha estat una ambició del club ser amfitrió d’una prova del WRC a Bèlgica.

«És un gran honor perquè com a organitzador sempre vols arribar al més alt nivell», va afegir.

«El R Ypres Ral·li té una reputació de ferro colat quant a organització i seguretat i la ciutat de Ypres porta el ral·li en els seus gens des de fa 56 anys. El ral·li és part integral de la regió i rebem molt suport i facilitats de la ciutat per a organitzar el nostre ral·li en un context històric únic».

Un decebut Koji Takahashi, president del comitè executiu del Ral·li del Japó 2020, va dir que el focus d’atenció se centraria ara en els preparatius per a l’esdeveniment de 2021 a les regions de Aichi i Gifu. El Japó és una de les nou rondes ja confirmades per al calendari de la FIA WRC de la pròxima temporada.

El nou calendari 2020

ProvaRal·liData
1.Monte Carlo23 – 26 gener
2.Suècia13 – 16 febrer
3.Mèxic12 – 15 març
4.Estònia4 – 6 setembre
5.Turquia24 – 27 setembre
6.Alemanya15 – 18 octubre
7.Itàlia29 octubre- 1 novembre
8.Bèlgica19 – 22 novembre

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments