WRC: Ral·li d’Estònia 2020: Tänak fa els deures i guanya a casa, Breen arrodoneix el doblet per Hyundai

Ott Tänak va sobreviure a un ensurt per a aconseguir una victòria a casa en la primera prova del Campionat del Món de Ral·lis a Estònia.

Va liderar la major part de la prova per a guanyar el Ral·li d’Estònia per 22,2seg. El seu company d’equip Craig Breen va completar el doblet per a Hyundai Motorsport i va igualar el millor resultat de la seva carrera.

Estònia va ser la prova 600 del WRC des que va començar el campionat en 1973 i va marcar el retorn del campionat després d’una pausa de sis mesos a causa de la pandèmia de Covid-19.

Tänak era el favorit abans de l’esdeveniment i després de prendre la davantera al principi de la prova d’obertura del dissabte. Però el seu intent d’aconseguir una primera victòria amb el fabricant coreà gairebé es desbarata en la penúltima prova especial. Va tocar un banc de terra amb la part posterior de la seva i20, però el mal va resultar ser només cosmètic i va superar l’última especial per a assegurar la seva primera victòria per a l’equip.

“Guanyar a casa sempre és especial i feliç de guanyar amb Hyundai per primera vegada”, va dir. “Teníem alguns coneixements previs i si corres a casa, encara que no coneguis algunes pistes, sents el suport que reps de la gent de voltant. És una gran sensació”.

Tänak va pujar a la tercera posició del campionat, a 13 punts del líder Sébastien Ogier. El segon lloc per a un Breen emocionat va permetre a l’equip tancar la bretxa amb el líder del campionat de fabricants Toyota Gazoo Racing a cinc punts.

Imagen

Breen va acabar amb només 4,7 segons d’avantatge sobre Ogier, admetent que el seu intent de mesurar el seu ritme en l’etapa final va permetre al francès acostar-se més del que creia. No obstant això, va ser una actuació impressionant de l’irlandès, que no és un titular habitual del WRC.

Ogier va encapçalar un trio de Yaris en tres llocs consecutius, satisfet que un podi mantingui les seves esperances d’un setè títol mundial, però decebut per no tenir el grip per a igualar el ritme de Tänak el dissabte a la tarda.

Elfyn Evans i Kalle Rovanperä van ser quart i cinquè, tots dos perdent temps per problemes amb els pneumàtics. Rovanperä va incórrer en una penalització de 60 segons el dissabte per treballar en el seu cotxe en una zona prohibida, però el jove de 19 anys es va convertir en el pilot més jove a liderar un rallye del WRC amb només 19 anys.

Takamoto Katsuta es va sortir del que hagués estat el millor cinquè lloc de la seva carrera. El seu error va fer recuperar llocs als Ford Fiesta de Teemu Suninen i Esapekka Lappi a la sisena i setena posició, els finlandesos van intercanviar llocs després que Lappi perdés temps amb una gran virolla.

Gus Greensmith va ser vuitè després que el debutant del World Ral·li Car Pierre-Louis Loubet es retirés amb la direcció trencada després de xocar amb un tronc . El guanyador de la categoria de suport del WRC 3, Oliver Solberg, va ser novè amb el guanyador del WRC 2, Mads Østberg, completant la taula de classificació.

La cinquena prova portarà a les tripulacions al Ral·li de Turquia que té la seva base en Marmaris del 18 al 20 de setembre.

Classificació pilots

Drivers’ Standings (after round 4)

 1. Ogier 79
 2. Evans 70
 3. Tanak 66
 4. Rovanpera 55
 5. Neuville 42
 6. Suninen 34
 7. Lappi 30
 8. Breen 25

Classificació marques

 1. Toyota Gazoo Racing WRT 137
 2. Hyundai Shell Mobis WRT 132
 3. M-Sport Ford WRT 83
Subscriu-te
Notificació de
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Author

Share