RAID: Nani Roma fitxa per Prodrive per tres temporades

Joan ‘Nani’ Roma ha confirmat de forma oficial el seu fitxatge per l’equip britànic Prodrive per als propers tres anys (dos, més un d’opcional). L’equip de David Richards apunta a convertir-se en una referència de futur al Dakar, gairebé un equip oficial malgrat no tenir un fabricant darrere.

«És un equip amb mitjans, però no només amb mitjans, també amb el saber fer de les carreres darrere, i això no es compra amb diners. Parlen el meu mateix idioma i són guanyadors, fan sempre el màxim per guanyar»

L’equip de Prodrive per al Dakar està suportat econòmicament pel fons sobirà de Bahrain Mumtalakat Holding Company que, entre altres, posseeix una participació majoritària en l’equip McLaren de Fórmula 1. La seva solvència tant econòmica com tècnica sembla estar fora de tot dubte.

Richards i Roma van contactar en el passat Dakar, quan el britànic va passar uns dies al bivac recopilant informació per al seu pla.

«Un dels primers dies estava sopant al bivac amb Jackie Ickx i David es va asseure amb nosaltres. Jo no el coneixia i vam quedar en parlar després de Dakar. Vaig poder fer una visita a Prodrive just abans del confinament i vaig quedar sorprès amb el que vaig veure allà.»

La pandèmia va frenar tot el procés de negociació, i Roma es va unir a l’equip inicialment com a consultor per orientar els primers passos de el projecte Dakar, amb gent amb molta experiència en ral·lis però poca en el món dels raids:

El treball, de fet, comença avui mateix amb el viatge a Londres per passar dues setmanes de quarantena ja al Regne Unit abans d’iniciar les primeres proves amb el BRX (Bahrain Raid Extreme) a finals d’aquest mes.

«Quan provem per primera vegada el cotxe tindrem més clar on som, serà important que estigui ‘ben parit’, però aquest cotxe està molt pensat per al futur del Cross Country. Serà un 4×4 amb motor biturbo de gasolina que potser no arribi a temps per al Dakar 2021, però podrà ser un enemic temible a 2022.

Si tot va segons el planejat, d’aquí al gener Roma farà diverses sessions de test tant en territori europeu com al Pròxim Orient, i el pla de Prodrive és poder fer el seu debut competitiu en alguna prova prèvia al Dakar.

La idea inicial de Richards era poder alinear tres cotxes en la seva estrena al Dakar, encara que la situació amb la Covid-19 reduirà a dos els BRX que estaran al gener a la sortida de Jeddah. El britànic Kris Meeke és el candidat principal per a aquest segon volant.

El segon pilot està encara per decidir. M’han preguntat opinió, però la decisió la prendran ells.

Carlos Sainz va ser una de les primeres opcions per Richards, però el madrileny, sabedor que es tracta d’un projecte més a llarg termini, es va decantar per la seguretat de continuar al Mini guanyador.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments