WRC: Mäkinen Racing passa a ser propietat de Toyota Gazoo Racing

Tommi Mäkinen serà nomenat conseller de motor de Toyota Motor Corporation (Toyota) a partir de gener de 2021, amb l’objectiu de continuar avançant en la fabricació de cotxes cada vegada millors.

Darrere del nomenament es troba la contribució de Tommi Mäkinen a l’operació d’entrada de Toyota al WRC al 2017. Tommi Mäkinen i el seu equip de professionals de Tommi Mäkinen Racing van ajudar a Toyota a desenvolupar un cotxe de ral·lis altament competitiu i també van construir l’equip, TOYOTA GAZOOO Racing World Rally Team. Ja el 2018, el segon any després de la seva tornada, Toyota va guanyar el títol de campió del món dels fabricants, i el 2019 van guanyar els títols de pilots i copilots del campionat del món.

Amb aquesta experiència, Toyota està segur que Tommi Mäkinen és capaç de contribuir en camps encara més amplis del motoresport, com el desenvolupament de vehicles GR, la planificació estratègica de les activitats de motor i el desenvolupament dels nous talents. Designant-lo com a assessor de motoresport de Toyota Motor Corporation, la marca espera el seu consell sobre la formulació d’estratègies i les operacions d’organització.

En conseqüència, el projecte WRC construït per Tommi Mäkinen Racing Oy – TOYOTA GAZOO Racing WRT i el disseny i desenvolupament de World Rally Cars – serà gestionat directament per Toyota. A partir de 2021 les operacions de la WRC seran dirigides per TOYOTA GAZOOO Racing Europe GmbH, la companyia del grup Toyota responsable de les funcions principals dels Toyota Motorsports a Europa. Tot i així, TGR WRT continua les seves activitats tant a Finlàndia com a Estònia, utilitzant els recursos humans existents i algunes instal·lacions procedents de TMR.

Subscriu-te
Notificació de
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Author

Share