CERT: Solans – Ribeiro guanyen el Ral·li Terra da Auga 2020 i lideren el Campionat

Segona participació del pilot català en el certamen mixt implantat el passat any i segon triomf que incorpora aquesta temporada al seu palmarès, després que hagi dominat,vdes de la repetició del bucle matinal, sobre els humits i enfangats camins pels quals ha transcorregut la tercera prova del calendari, el Ral·li Terra da Auga.

Nil Solans i el copilot que l’ha guiat per primera vegada durant la cita corunyesa, l’andorrà Claudio Ribeiro, han segellat folgadament una nova victòria que, a més de confirmar com a líder del CERT (Campionat d’Espanya de Ral·lis de Terra) al campió del Junior WRC de 2017, rellança les seves opcions de poder disputar el S-CER (Super-campionat d’Espanya de Ral·lis), de què va exercir com a líder a principis de març, al guanyar el Ral·li Terres Altes de Lorca, amb què va començar la temporada.

Pepe López, segon classificat de la cita murciana i vencedor fa un mes del Ral·li de Ferrol – Suzuki (en el qual no va competir Nil Solans), ha arribat al capdavant de la general a la segona prova de l’any sobre terra, on ha marcat un scratx només començar la jornada, situant-se després a l’esquena del barceloní; fins que una sortida de carretera durant la cinquena especial, sense conseqüències per a ell ni per al seu copilot, Borja Rozada, ha ocasionat el primer abandonament de l’any dels vigents campions del S-CER (Super-campionat d’Espanya de Ral·lis). A partir d’aquest moment, Daniel Alonso i Salvador Belzunces han escalat una posició, acabant finalment com a tercers classificats en la seva estrena a nivell nacional amb el nou Ford Fiesta R5 Mkll de l’equip Past-Racing, per darrere d’Eduard Pons i Alberto Chamorro.

Els últims quilòmetres han estat també crucials per a Sergi Francolí i Maria Salvo, que han doblegat ‘in extremis’ a Óscar Colom i José Antonio Pintor, adjudicant-se, per 3.8 segons, la victòria en la primera cita de la Beca Junior R2, en el Trofeu 2RM i en el Trofeu Junior, i la quarta posició del S-CER. Un resultat immillorable per a la dupla d’el RACC res més incorporar-se al campionat mixt amb un dels nous Peugeot 208 Rallye 4, que gestiona Mavisa Sport.

Classificació Final

  1. Nil Solans / Claudio Ribeiro (skoda Fabia R5), 1:09:12.3
  2. Eduard Pons / Alberto Chamorro (Skoda Fabia R5), a 5:18.0
  3. Daniel Alonso / Salvador Belzunces (Ford Fiesta R5 MkI1), a 5:59.5
  4. Sergi Francolí / María Salvo (Peugeot 208 Rally 4), a 8:12.3

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments