WRC: Què ha canviat per què Monza sigui admès com a prova del calendari 2020?

El director de ral·lis de la FIA Yves Matton ha explicat que hi havia l’oportunitat de posar-lo al calendari d’una vegada per totes. Veient el potencial de més ral·lis més enllà d’Estònia i Ypres, Matton va parlar de Croàcia. No de Monza. Per la FIA, Monza no era possible.

Què va canviar?

«Primer, crec que és important intentar tenir tantes proves com vam poder tenir per al campionat, per ajudar a donar el valor al campionat. Fa uns mesos vam tenir la proposta de Monza de celebrar un esdeveniment només en el circuit, per a tenir Monza Rally Show, si em permeten dir-ho.

«Et puc dir que jo era, i no només jo, sinó també la direcció de la FIA, no estàvem a favor.

Els italians se’n van anar, van tenir un cert replantejament i van tornar amb una cosa més atractiva. I, aparentment, amb menys bales de palla.

«Sabem que tenim aquests esdeveniments mixtos [ circuit parcial, especials d’asfalt parcial] i des del principi, un esdeveniment mixt podria ser quelcom nou i interessant», va dir Matton.

«Tenim especials adequades en una prova adequada barrejada amb un esdeveniment en el circuit de carreres serà una cosa nova, i, sempre dic: és l’any 2020 per provar coses que potser funcionaran i podrem tornar a utilitzar-les en el futur per a diferents països.

«El ral·li ha d’exhibir les especials adequades de la pista, però no ser tan chicane o palla com Monza Rally Show era en el passat».

Perquè l’esdeveniment tingués una oportunitat, el dissabte havia de ser fora del circuit i al voltant d’algunes de les belles carreteres de la zona de Como era crucial.

Ara hem d’esperar a veure com avança la pandèmia.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments