WRC: Tänak encara veu possible el títol 2020

L’actual campió del món de Ral·lis Ott Tänak diu que treure el màxim partit de les condicions del mes que ve, en el ral·li Ypres de Bèlgica és crucial si vol tenir alguna oportunitat en revalidar el títol.

L’estonià es troba a 28 punts per darrere d’Elfyn Evans amb 60 punts per disputar-se de les dues darreres proves de la temporada. Segons la seva pròpia confessió, una defensa reeixida del títol del Campionat del món de Ral·lis és un objectiu dificil, però Bèlgica al novembre podria donar-li una oportunitat.

Si, com s’esperava, el temps comença a fer malabars a Flandes del 20 al 22 de novembre, és possible guanyar –i perdre– gran part de l’avantatge. Si la pluja arriba i el fang s’estén, podem esperar un Monte Carlo menys les muntanyes.

“Les condicions a Ypres poden donar l’oportunitat d’apostar i si podem fer-ho, llavors hem d’aconseguir una oportunitat”, va dir Tänak.

“No tenim res a perdre. Per al campionat, és clar, és millor tenir dues proves, així que estava content de tenir aquesta oportunitat extra amb Monza venint a finals d’any”.

La victòria a Estònia el mes passat va fer que Tänak tornés a estar a 13 punts de la part alta de la taula, però els successius fracassos mecànics a Turquia i Itàlia han ampliat aquesta distància en 15 punts.

Tänak no estava interessat a aprofundir massa en les raons darrere dels problemes de direcció i suspensió que van colpejar el seu Hyundai i20 Coupe WRC i li va costar un temps crucial a Marmaris i Sardenya respectivament.

“Son un parell de proves difícils, però l’equip està treballant en això”, va afegir.

El director de l’equip Hyundai, Andrea Adamo, va carregar amb la culpa de Tänak per només poder aconseguir 17 punts dels dos últims ral·lis.

“Aquest any l’hem fallat dues vegades”, va dir. “Vam tenir fracassos tècnics que van afectar la seva temporada. Això és una responsabilitat total de Hyundai”.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments