WRC: Ypres cau del calendari 2020 davant la forta segona onada de Covid-19

L’organització del Ral·li Ypres es veu obligat a cancel·lar la penúltima prova del Campionat Mundial de Ral·lis FIA 2020. Del 20 al 22 de novembre, s’havia de celebrar a Bèlgica per primera vegada a la història una prova del Campionat Mundial de Ral·lis FIA, però les condicions actuals del Covid-19 ho han fet impossible. 

Si bé els voluntaris del Club Superstage van treballar molt dur els darrers mesos en la preparació del Renties Ypres Rally Belgium, el virus va tornar a brotar i les xifres d’infecció han augmentat ràpidament. En la mesura que el comitè de consulta va imposar mesures estrictes per contenir la propagació del virus, però, mentrestant, la pressió sobre els hospitals i el sector assistencial s’ha fet molt gran i es s’ha instat a tothom a aturar la vida social. 

“Sempre hem donat total suport al Renties Ypres Rally Belgium, però aquesta vegada no podem deixar que la cursa segueixi endavant”, diu Emmily Talpe, alcaldessa de la ciutat de Ypres. 

“En estreta consulta amb l’organitzador, les autoritats administratives i el gabinet del ministre de l’Interior i sobre la base del desenvolupament de la pandèmia a la nostra regió, es va decidir que era irresponsable permetre la concentració de la Copa del Món a Ipres en les circumstàncies actuals. S’elaborarà una decisió dels governadors d’acord amb la nova evolució de les mesures d’avui 30 d’octubre i d’acord amb les esmenes a l’ordre ministerial sobre mesures urgents per limitar la propagació del coronavirus COVID-19 del 28 Octubre de 2020, pel Consell de Seguretat Nacional d’avui “, afirma el governador de Flandes Occidental, Carl Decaluwé. 

Prioritat sanitària

El Club Superstage va continuar creient en l’èxit de la primera prova belga del Campionat Mundial de Ral·lis fins a l’últim dia.

“Amb el Ral·li van de Monteberg i el Ral·li Aarova, hem organitzat dues curses per preparar tot el tema Covid en les últimes setmanes, però no som capaços de fer front a l’actual brot del virus.”, continua Jan Huyghe del Club Superstage. “Vam fer un seguiment de la crisi sanitària en estreta consulta amb les autoritats locals. Malauradament, les xifres van continuar augmentant dràsticament. El Ral·li Ypres ha estat líder en seguretat a Europa des de fa anys. Aquesta vegada, la salut s’afegeix a això. Per tant, entenem perfectament el decisió actual “.


Futur al WRC

“Això és, per descomptat, una enorme decepció per a tots els nostres empleats que han demostrat ser capaços d’organitzar una ronda WRC a curt termini”, va dir Alain Penasse, president del Club Superstage. “Esperem que els nostres esforços i inversions no hagin estat en va. Hem demostrat a la FIA i al promotor del WRC que podem canviar ràpidament i que podem organitzar el Ral·li Renties Ypres a nivell de WRC. Aquesta cancel·lació era inevitable, però la ambició segueix intacta. Esperem que aquesta cancel·lació sigui només un ajornament “.

La viabilitat del Mundial a Ypres ha estat demostrada per una llista de participants de fins 140 equips. La popularitat dels ral·lis a Bèlgica mai ha estat més elevada. L’interès provenia de tot el món i la regió d’Ypres hi era al centre. 

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments