RAIDS: Brinke assalta el primer lloc de la Baja Portalegra 500 per davant de De Mévius

Bernhard Ten Brinke i Tom Colsoul (Toyota Hilux) han guanyat la Baja Portalegre 500. La parella d’Overdrive ha entrat avui al sector selectiu -l’únic després dels canvis de camí realitzats per l’ACP- a gairebé tres minuts de Guillaume de Mévius i Martijn Wydaeghe, però el Can Am Maverick X3 no ha estat suficient per fer història i aconseguir la victòria a la Baja Portalegre 500 amb un SSV.

Amb la superfície seca, o almenys amb poc fang, es preveia que la T1 jugaria un paper important avui, però els 79 km no deixaven gaire espai per a la recuperació dels contrincants del belga. Tanmateix, de Mevius ha estat només el desè al sector selectiu, a 4m21 dels guanyadors, Vladimir Vasilyev i Bernhard Ten Brinke que, curiosament, han arribat al final del SS4 empatats a la dècima de segon, això ha deixat al belga a 1’17,1 s del guanyador.

Podria haver passat alguna cosa, perquè en condicions normals no hauria perdut tant de temps. És cert, que tot depèn de la ruta, ja que amb aquestes condicions n’hi ha hagut prou amb tres minuts per recuperar-se. Tot i això, se sabia que l’especial era més o menys ràpid, i el SSV feien una mitjana de 80 km / h, de manera que els oponents podien recuperar uns tres segons per quilòmetre. El Can Am X3 té un motor de només 900cc, 3 cilindres, però 200 CV i pes lleuger, de manera que la relació pes / potència és bona, però la competitivitat del cotxe depenia del tipus de terreny. Si estava molt trencat, era favorable, donada l’agilitat del SSV, però amb zones ràpides, com sabem, fa que els SSV siguin limitats en termes de velocitat màxima, sent un gran obstacle. De totes maneres és un gran resultat per al jove belga.

Tercer lloc a la classificació general per Vladimir Vasilyev i Dmitro Tsyro (Mini Cooper Countryman) que han guanyat la SS i han passat del setè al tercer lloc general, acabant a només 3,1 segons de Can Am Maverick X3 de Guillaume de Mévius. Ahir el rus va perdre molt de temps contra els seus adversaris directes.

Aron Domzala i Marciel Marton (Can Am Maverick) han estat quarts a la general, precisament la mateixa posició en què va acabar el primer dia de la cursa. Vasily Gryazin i Oleg Uperenko (Can-Am Maverick X3) també s’han recuperat bé. Gryazin, germà de Nikolay, actual pilot oficial de Hyundai al WRC 2, ha començat avui en vuitena posició i ha recuperat fins al cinquè lloc.

Subscriu-te
Notificació de
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Author

Share