WRC: I si arriba l’hivern a Monza?

Els pics més alta dels Alps Bergamasque – actualment coberts de neu – no estan en la ruta pel Ral·li Monza, però no son gaire lluny. I és per això que Michelin arribarà a la Llombardia armat i preparat per a l’hivern que pot baixar de les muntanyes a l’asfalt.

Igual que amb totes les proves d’asfalt del campionat, la nominació del pneumàtic ofereix tres alternatives, els equips que van pel compost tou i dur del pneumàtic sec. Sempre s’inclou una opció meteorològica humida, però l’enginyer de ral·lis de Michelin, Arnaud Remy, va dir que no estava preparat per a l’hivern en el final del Campionat Mundial de Ral·lis del mes que ve.

Actualment, no hi ha cap regulació per permetre una quarta opció de pneumàtic a Monza, però Remy vol estar preparat per al pitjor.

“Hem explicat a la FIA les preocupacions dels equips sobre les especials del dissabte [nord de Bèrgam]”

“Amb això en ment, portarem pneumàtics de neu amb nosaltres a l’esdeveniment. Aquests seran els pneumàtics de neu sense claus. Potser van de Clermont-Ferrand a Monza i de tornada a Clermont-Ferrand sense sortir del camió.

«És el nostre últim esdeveniment i no volem arriscar. No importa si no les utilitzem, hem de tenir-les allà perquè puguem tenir l’opció».

En Remy va dir que les altres seleccions de pneumàtics tenien sentit.

“El súper tou [temps sec] pneumàtic que portem a Monte Carlo funciona si és sec, però molt fred, com si fos al Monte. No ho esperem a Monza. I la diferència entre un mitjà i un dur no era tan gran.

«Monza és l’última ronda de la temporada i té sentit agafar també aquests pneumàtics i el pneumàtic de neu. Estarem a punt».

Remy va afegir que no estava preocupat per l’ús de terra en algunes de les especials del circuit la setmana vinent.

“Els nostres pneumàtics estan acostumats a Panzerplatte a Alemanya. Estem mirant la terra més com una contaminació pesada [fang] a la carretera. Sí, podria ser complicat per a les tripulacions en algunes seccions, però no hi ha cap raó per estar prenent el pneumàtic de terra.»

Les especials del dissabte de Ral·li Monza portaran els equips als Alps Bergamasque al nord de Bèrgam i, segons els locals, la neu i el gel són una característica familiar de la zona a principis de desembre.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments