RAIDS: Sanz i Sainz a l’Extreme E 2021

La dakariana Laia Sanz farà el salt als cotxes en la primera edició de l’Extreme E, el campionat off-road de cotxes elèctrics que començarà al març de 2021 a l’Aràbia Saudita, al costat del tres vegades guanyador del Dakar Carlos Sainz amb l’equip Acciona I Sainz XE Team.

La parella pilotarà l’Odyssey, un vehicle elèctric de més 500 cavalls juntamnet amb QEV Tech, col·laborador tecnològic de l’equip.

Després de proclamar-13 vegades campiona d’el món de trial i aconseguir 10 triomfs en motos al Dakar, Laia Sanz va afirmar que «fer aquest pas» als cotxes al costat de Carlos Sainz «és un somni». «Sóc una gran fan dels ral·lis i de Carlos. Espero poder aprendre moltíssim per estar a l’altura d’aquest gran projecte», ha indicat.

En aquest sentit, Sanz va admetre que compartir vehicle amb el tricampió del Dakar en cotxes «és un repte».

«Hauré de posar-me les piles i estar a l’alçada. Per a mi és una sort aprendre al seu costat. És un honor, he vist el professional que és i el que es centra en posar a punt el cotxe. Somio amb córrer el Dakar amb un cotxe competitiu algun dia. Aquest és un pas important i estic en el lloc correcte per a fer-ho «, ha subratllat.

SAINZ: «ABANS D’ACABAR VOLIA CONDUIR EL ‘FUTUR'»

Carlos Sainz va explicar les raons per les quals s’ha embarcat com a pilot i accionista en aquest projecte, el campionat es disputarà en cinc àrees castigades pel canvi climàtic -l’Aràbia Saudita, Senegal, Groenlàndia, Brasil i Argentina- des de finals de març i fins a mitjans de desembre de 2021.

«Hi ha dues raons importants. Després de tants cotxes que he conduït volia tenir aquesta oportunitat abans d’acabar de conduir el futur, que són els cotxes elèctrics. És un campionat totalment nou, estic encantat de comptar amb Laia Sanz. Estic absolutament convençut que és la persona ideal per fer-ho el millor possible. Sóc fan d’ella i va a ser genial competir al seu costat «, ha comentat.

L’objectiu és «intentar guanyar-lo». «Per això vam competir. També és cert que anem al desconegut. Carlos ha volgut donar suport a aquesta iniciativa. Com Hamilton i Rosberg anem a comptar amb el seu suport. Espero que no es posi molt pesat amb les preguntes», ha indicat sobre la participació accionarial del seu fill, el pilot de Fórmula 1, Carlos Sainz júnior, en l’equip.

Sainz ha anunciat que el 18 i 19 de desembre participaran en una prova en Alcanyís, on provaran el «espectacular» Odyssey 21, un quatre rodes motrius amb el qual pretenen aconseguir el triomf en el Extreme E.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments