WRC: Solberg i Veiby nova promoció de Hyundai al WRC2

Oliver Solberg i Ole Christian Veiby han estat confirmats com a pilots d’Hyundai Motorsport per a les properes dues temporades al WRC 2. Els dos pilots competiran amb els R5 actuals i el nou Hyundai i20 Rally2 quan estigui disponible. Probablement, un o tots dos s’uniran al WRC la propera temporada, 2022.

Oliver Solberg és la nova estrella de la família Solberg i als 19 anys ja té una experiència molt interessant, ja que aquest any ha lluitat pel títol absolut de l’ERC amb Alexey Lukyanuk. Ha estat a prop del WRC tota la vida, fins i tot si jugava, literalment, al parc d’assistència.

Oliver Solberg va començar al crosskarts, però als 15 ja aprenia l’art dels ral·lis a Letònia, així com al ral·licross. El 2019 es va pujar a un R5, aconseguint el títol letó / estonià / bàltic. Va debutar al WRC a Gran Bretanya el mateix any i va aconseguir la seva primera victòria al WRC 3 al Ral·li d’Estònia aquesta temporada. A més, va aconseguir el títol junior de l’ERC1.

“Per a mi, unir-me a Hyundai Motorsport és increïble. Els recents èxits de l’equip ho diuen tot: dos campions dels constructors al WRC, juntament amb una exitosa divisió de Customer Racing. És un moment emocionant per unir-me a un equip com aquest. Tenir l’oportunitat de treballar per a Hyundai no és només una emoció per a mi, ja que serà fantàstic aprendre de tothom. Estic desitjant conduir l’i20 R5 i després l’i20 N Rally2 com a part d’una campanya completa al WRC 2 l’any vinent.

Entrarem al campionat amb mentalitat guanyadora i amb la important responsabilitat de representar bé a Hyundai a tot el món. També estic content de comptar amb un altre pilot jove, Ole Christian Veiby, com a company d’equip al WRC 2. Espero que aquest compromís m’obri les portes a oportunitats encara més grans en el futur ”, va dir .

Oliver Solberg

Veiby continua amb Hyundai

El jove noruec ha signat un acord de dos anys amb Hyundai Motorsport:

A diferència d’Oliver Solberg, Ole-Christian Veiby ja està familiaritzat amb Hyundai Motorsport i Hyundai i20 R5, ja que va sortir cinc de les set proves del WRC 2 celebrades el 2020. Va aconseguir el seu primer podi del WRC 2 amb el segon lloc al Ral·li de Suècia, un esdeveniment que va comptar amb seccions al seu país natal, Noruega, on va debutar a la competició el 2016. En la seva primera temporada amb l’Hyundai i20 R5, va afegir més podis a la categoria, Mèxic (tercer) i Sardenya (segon), per acabar quart en la classificació de pilots.

“Estic molt content de romandre dins de la família Hyundai Motorsport. Aquest any m’ha agradat molt competir amb l’Hyundai i20 R5; Vaig aprendre molt i em complau continuar la feina que vam iniciar. La temporada 2020 no va anar com volíem. Vam aconseguir tres podis en les cinc proves del WRC 2 que vam correr, però no hi ha dubte que teníem moltes ganes de guanyar i situar-nos al primer graó del podi.

Ha estat un any molt diferent i desafiant, i estic desitjant un altre any per lluitar correctament al WRC 2. Començarem la temporada a R5, però durant l’any es presentarà el nou Hyundai i20 N Rally2 i estic molt emocionat. També és fantàstic tenir Oliver a bord. Estic segur que farà una valuosa contribució a l’equip i serà molt inspirador per a mi treballar amb un pilot tan apassionat ”, va dir Veiby, que succeeix interessantment a bons pilots noruecs com Mads Ostberg i Andreas Mikkelsen, que van tenir les seves oportunitats a la competició i ara lluiten per un volant al WRC, que fins ara no ha estat fàcil. Probablement Ostberg romandrà amb Citroën al WRC, i Mikkelsen continua intentant tornar …

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments