WRC: Mikkelsen i Bulacia faran equip al WRC2 2021 amb Toksport

Toksport WRT promociona el retorn d’Andreas Mikkelsen al Campionat Mundial de Ral·lis (WRC) la propera temporada. Aquest serà un dels dos pilots de l’equip alemany del WRC 2, al costat de Marco Bulacia Wilkinson, l’equip comptarà amb dos Skoda Fabia.

Aquest any, Mikkelsen ja ha competit per Toksport WRT al Campionat Europeu de Ral·lis (ERC) i a l’última prova del WRC a Monza. El noruec també va participar en el desenvolupament dels nous pneumàtics Pirelli que s’introduiran el 2021.

Pel que fa a Bulacia Wilkinson, passa de WRC 3 a WRC 2 amb Toksport. Cal destacar que aquesta temporada l’estructura es va convertir en el primer equip independent que va entrar al campionat, guanyant-lo amb Pontus Tidemand que va ser el seu principal promotor.

La temporada vinent, Andreas Mikkelsen tindrà un programa «real» amb el campionat WRC2 a la Skoda Fabia Rally2, però el noruec deixarà de formar equip amb Anders Jaeger, el seu copilot des de la temporada 2016.

En un vídeo publicat aquest diumenge, el pilot noruec va explicar els motius del canvi amb un to especialment trist. Cal tenir en compte que els dos homes eren amics abans que Anders Jaeger es convertís en copilot el 2014.

El 2021, l’ex pilot de Hyundai i VW no hauria d’entrar en un terreny desconegut, ja que lògicament formarà equip amb Ola Floene, el copilot del seu debut i que ara té 51 anys.

“Anders no serà el meu copilot l’any que ve. Vaig sentir que això passaria durant un temps. La decisió es va prendre quan vaig acabar el programa 2021 fa uns dies. Conté molts viatges, passarem molt de temps al cotxe i a l’avió. Així doncs, serà un any molt ocupat. I per fer-ho, heu de tenir molta motivació, que malauradament faltava. Obviament, ara té una família i no es pot tornar enrere quan s’embarca en un any com aquest. No estava completament motivat per fer aquest programa i tenia millors ofertes de copilot que poguessin compartir les seves motivacions amb mi.

Crec que és una gran pèrdua per a mi perquè hem format un gran equip junts. Però crec que hi ha millors copilots que un Anders desmotivat. Respecte la seva decisió tot i que és lamentable, però no canviarà els meus objectius i el meu viatge per intentar convertir-me en campió del món.

Com us vaig dir (parlant amb Anders Jaeger), la porta sempre estarà oberta en el futur si decideix que vol tornar amb motivació. Crec que sempre estarem molt a prop. «

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments