DAKAR 2021: ETAPA 1: Sainz – Cruz aprofiten el desencert de Toyota

Des de motoresport.cat creiem indigne i infame que una prova amb l’esperit del Dakar es vegi tacada per la visita a un país on els drets humans i en especial els drets bàsics de les dones es veuen atacats dia rere dia.

Després de la punxada soferta al pròleg d’ahir que li ha suposat començar força retardat en comparació amb el que seria normal, Carlos Sainz (Mini Buggy) ha guanyat l’etapa d’avui després d’una llarga lluita amb Stéphane Peterhansel (Mini Buggy), superant al seu company d’equip per 25 segons, convertint-se així en el nou líder de la classificació general, encara que només per vuit segons.

Avui, els Mini han donat un gran missatge a la competició – tot i que la processó amb prou feines ha començat a sortit del cementiri – en un dia en què Toyota ha estat quasi totalment apagada, fins al punt que el primer Hilux oficial només ha aparegut al setè lloc de la general.

Imagen
Dakar

Martin Prokop (Ford Raptor) ha estat el tercer a 3m18s i també és el tercer en el general a 2m59s de Sainz. Matthieu Serradori (Century CR-6 Buggy) ha estat quart a l’etapa igual que en la classificació general. El top 5 el tanca un altre Century CR-6, el de Yasir Seaidan. Khalid Al Qassimi (Peugeot 3008 DKR) és sisè a 7m53s, Giniel de Villiers és el millor Toyota, setè a 8m43s, Nani Roma és vuitè amb el nou BRX Extreme de Prodrive a 9m22 des de la part davantera, amb Jakob Przygonski (Toyota) i sorprenentment, Nasser al Attiyah (Toyota Hilux) tancant el top 10.

El pilot de Toyota, guanyador del Dakar 2019, ha sortit primer a l’etapa d’avui i això sens dubte l’haurà condicionat, ja que ha perdut gairebé dotze minuts en 277 km, un dia en què també Yazeed Al-Rajhi (Toyota), Orlando Terranova (Mini All4 Racing) i Berhard Ten Brinke (Toyota Hilux) han estat els grans perdedors, amb els tres candidats al podi final que avui han donat a Carlos Sainz uns 20 minuts. Sebastien Loeb (BRX Extreme) patia problemes mecànics en les primeres seccions de l’etapa i cedia 23m55 al final contra el madrileny.

Isidre Esteve i Txema Villalobos han acabat l’etapa en la posició 31, en la general son tancant el top30. Àlex Haro, copilot de Giniel De Villiers, és en vuitena posició de la general. Farrés – Monleón i Navarro – Sola son en sisena i novena posició de la general entre els vehicles lleugers.

Imagen
Dakar

Cristina Gutiérrez, primera dona a guanyar una etapa del Dakar en 16 anys

D’aquesta manera succeeix a Jutta Kleinschmidt a la llista de pilotes femenines que van guanyar una etapa al Dakar, aquesta vegada a la classe SSV T3. Aquest resultat marca el final de gairebé 16 anys d’escassetat de dones al Dakar. Jutta Kleinschmidt, d’Alemanya, va ser l’última dona a guanyar una etapa, després per a Volkswagen, el 2005 a l’Àfrica.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments