DAKAR 2021: ETAPA 2: Al-Attiyah – Baumel reinen en el primer contacte amb les dunes

Els guanyadors del pròleg, Nasser Al-Attiyah i Mathieu Baumel (Toyota), van cedir una bona estona en la primera del Dakar 2021 a causa d’un pneumàtic punxat i d’un error en el llibre de ruta digital, però en aquesta segona etapa les coses han canviat completament.

El duet qataro-francès, a bord del seu Toyota Hilux 4×4, han seguit els Mini de Stéphane Peterhansel i Carlos Sainz, que sortien abans que ell, per superar-los després de 300 km (d’un total de 457). No hi ha dubte que les primeres dunes de la prova d’avui dilluns 4 de gener, han provocat al príncep del desert, guanyador de tres Dakar.

Els primers líders de l’esdeveniment, Carlos Sainz i Lucas Cruz, han perdut el seu particular duel amb Stéphane Peterhansel i Édouard Boulanger, i també el lideratge de la prova. Els actuals campions han caigut al tercer lloc després de cedir 9’17 ’’ contra Al-Attiyah-Baumel, gairebé igual que la seva diferència en la general (+ 9’14 ’’) sobre Peterhansel-Boulanger.

De fet, l’associació francesa, que estan vivint junts el seu primer Dakar, ha mantingut a l’equip X-Raid Mini en el paper de líder després de dos dies, sense guanyar una etapa però sense cometre cap error. Una estratègia que s’adapta al Monsieur Dakar.

El pilot francès Mathieu Serradori, que confirma la bona forma dels buggies Century V8 amb el cinquè millor temps (+ 10’27 ’’). Ahir, amb problemes en el seu cotxe, amb una pèrdua de 20 minuts, el local de l’esdeveniment Yazeed Al-Rajhi ha acabat quart.

Pel que fa a Sébastien Loeb i Daniel Elena (BRX), el seu nou Hunter s’acosta als 5 primers llocs cedint 16’53 ’’. Un bon resultat després del difícil dia que van viure diumenge, sobretot perquè Nani Roma i Alex Winocq han cedit més de mitja hora. Mateix penalització per al guanyador de l’edició del 2009 Giniel de Villiers (Toyota). Martin Prokop (Ford) finalment ha perdut tres quarts d’hora.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments