DAKAR 2021: ETAPA 3: La navegació clau en la victòria d’Al-Attiyah – Baumel en el llaç daurat

Des de motoresport.cat creiem indigne i infame que una prova amb l’esperit del Dakar es vegi tacada per la visita a un país on els drets humans i en especial els drets bàsics de les dones es veuen atacats dia rere dia.

Amb l’encàrrec d’obrir pista en la tercera etapa el dimarts (5 de gener) al voltant de Wadi Ad-Dawasir, els guanyadors del dia anterior, Nasser Al-Attiyah i Mathieu Baumel (Toyota), han seguit amb un altre millor temps.

En aquest “llaç daurat”, com els organitzadors han batejat aquesta etapa a causa d’un paisatge de sorra i dunes, el Toyota Hilux no ha dubtat en el rumb a seguir.

Aquest no ha estat el cas de Carlos Sainz i Lucas Cruz (Mini). La parella s’ha perdut al km 156 i ha arribat a desviar-se del bon camí en dos way-points. Els actuals campions paguen un fort preu i concedeixen mitja hora als guanyadors de la jornada, 31’02 ’’.

Després d’un inici lent (30è al primer waypoint), Stéphane Peterhansel i Édouard Boulanger s’han recuperat de forma brillant. El Mini JCW Buggy del francès va adoptar posteriorment un ritme idèntic al del Toyota Hilux qataro-francès i ha arribat al bivac amb només 4’05 ’’ perduts.

Els líders de la prova van haver de deixar pas al debutant Henk Lategan (Toyota), 2n a 2’27 ’’. Enviat per Brett Cummings, el sud-africà, dues vegades campió de raids al seu país per davant de Giniel de Villiers, demostra que Toyota Gazoo Racing tenia raó en apostar per ell el 2021. El novell de 26 anys està fent grans progressos, només enfosquit per tres punxades i diverses sessions de jardineria.

Una altra gran actuació per a un Toyota, la de Bernhard Ten Brinke i Tom Colsoul. L’holandès i el copilot belga han acabat cinquens sense cometre cap error. Sébastien Loeb i Daniel Elena (BRX) podrien haver acabat al mateix temps que Peterhansel-Boulanger. Malauradament, els nou cops campions del món de ral·lis van perdre terreny en els darrers 100 km i van acabar amb 13 minuts de retard després de patir un altre cop amb les punxades.

Mathieu Serradori està en bona forma durant aquests tres primers dies. El francès és tercer a la general a 26’21 ’’ del líder Stéphane Peterhansel. Nasser Al-Attiyah és a 5’09 ’’ i Carlos Sainz més endarrere a 33’34 ’’. Sébastien Loeb ara és a 45’49 ’’. Nani Roma ha cedit 26’31”.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments