DAKAR 2021: ETAPA 5: Giniel de Villiers – Àlex Haro aconsegueixen la quarta victòria d’etapa consecutiva per a Toyota

Des de motoresport.cat creiem indigne i infame que una prova amb l’esperit del Dakar es vegi tacada per la visita a un país on els drets humans i en especial els drets bàsics de les dones es veuen atacats dia rere dia.

Giniel de Villiers – Àlex Haro (Toyota Hilux) han guanyat la cinquena etapa del Dakar per 58 segons per davant per a Brian Baragwanath (Century CR-6 Buggy).

Stéphane Peterhansel (Mini Buggy) ha estat tercer a 2m25s, amb Nasser al Attiyah (Toyota Hilux) 2m13s una posició més enrere. Martin Prokop (Ford Raptor) a 5m06 i Carlos Sainz (Mini Buggy) ha tornat a perdre molt, tardant més d’un quart d’hora més que els seus adversaris directes. Amb aquest resultat, de Villiers ocupa el 12è lloc.

Peterhansel amplia el seu avantatge al capdavant de la classificació general respecta a Al Attiyah, després de que el qatarí guanyés durant tres dies seguits. La diferència entre tots dos és ara de 6m 11s, que no és ni molt menys decisiva. Qui està perdent el tren és Carlos Sainz, que ara és a 48 m13 del seu company d’equip, i és, de nou, el gran perdedor del dia.

Imagen

Henk Lategan, pilot de Toyota Gazoo Racing i campió sud-africà de TT, que va liderar l’etapa, és fora del Dakar. La parella ha patit un accident aquest matí al km 19 de l’etapa 5. El navegant no ha patit ferides, però el pilot s’ha trencat la clavícula. Han estat transportats amb avió i es troben fora del Dakar. La parella era la millor entre els ‘novells’ en cotxes, no estava lluny dels 3 primers, però la mala sort ha trucat a la seva porta i l’aventura ha acabat a l’hospital de Riad.

A la general se segueixen Jakob Przygonski (Toyota Hilux), que avui ha guanyat una posició. Martin Prokop (Ford Raptor) ha fet un bon salt a la classificació, passant del novè al cinquè lloc de la general, a sis minuts del polonès d’Overdrive. Sisè lloc per a Khalid Al Qassimi (Peugeot 3008 DKR), que també ha guanyat dues posicions, la mateixa amb Nani Roma (BRX Hunter 4×4), que n’ha guanyat tres. El guanyador del Dakar de 2014, Nani Roma, ha assumit el paper de pilot principal de l’equip Bahrain Raid Xtreme després que Sebastien Loeb perdés més de 50 minuts amb problemes de navegació.

Classificació General:

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments