DAKAR 2021: ETAPA 8: Al Rajhi – Zitzewitz aconsegueixen la primera victòria a casa

Des de motoresport.cat creiem indigne i infame que una prova amb l’esperit del Dakar es vegi tacada per la visita a un país on els drets humans i en especial els drets bàsics de les dones es veuen atacats dia rere dia.

Yazeed Al Rajhi / Dirk Von Zitzewitz (Toyota Hilux) han guanyat la setena etapa del Ral·li Dakar. Aquesta és la primera victòria del pilot saudita a casa, després de ser el primer saudita a guanyar una etapa al Ral·li Dakar el 2015.

El duet Toyota va acabar davant Stéphane Peterhansel / Edourd Boulanger (Mini Buggy) per 48 segons. Tercera posició en aquesta etapa per a Carlos Sainz / Lucas Cruz (Mini Buggy), a 1:15 de la parella guanyadora.

Nasser Al-Attiyah / Matthieu Baumel (Toyota Hilux) han acabat aquesta etapa en quart lloc, perdent així temps davant els líders de la general. La parella de Toyota han acabat per davant de Jakob Przygonski (Toyota Hilux), que va completar els cinc primers llocs en aquesta setena etapa.

En general, Stéphane Peterhansel / Edourd Boulanger (Mini Buggy) han aconseguit ampliar la diferència amb Nasser Al-Attiyah / Matthieu Baumel (Toyota Hilux). La diferència entre els dos primers classificats és de 7: 53. Carlos Sainz queda a més de 40 minuts del seu company d’equip, en tercera posició.

Nani Roma ha acabat avui en desena posició a 22:53 del primer classificat. El pilot de Bahrain Raid Xtreme ja és cinquè de la general a 1h i 59 minuts.

Classificació de l’Etapa 7

Classificació General

Dia trist per la caravana del Dakar, traspassa Hubert Auriol

El triple guanyador del Dakar ha mort als 68 anys després d’un accident cardiovascular.

Sobrenomenat “l’africà”, Hubert Auriol va ser un dels grans jugadors del ral·li-raid i sobretot del Dakar (anteriorment conegut com París-Dakar). Nascut a Etiòpia a Addis Abeba, el pilot francès va guanyar tres vegades el ral·li-raid més gran del món.

Imagen

Va obtenir els seus primers dos èxits el 1981 i el 1983 a bord d’una moto BMW abans de guanyar un tercer el 1992 en cotxe, aquesta vegada amb un Mitsubishi.

Era un dels únics tres guanyadors del Dakar en doble modalitat, cotxe i moto, juntament amb Peterhansel i Nani Roma. El pilot català comentava la noticia:

“Ho sento molt. És una notícia terrible. Tinc molts records amb ell. Va fer de tot: en moto, en cotxe, director del Dakar. Va fer molt per aquest esdeveniment i l’hi devem. Gràcies per això. Penso molt en ell “.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments