DAKAR 2021: ETAPA 8: Al-Attiyah – Baumel estrenyen la general al final de la marató

Des de motoresport.cat creiem indigne i infame que una prova amb l’esperit del Dakar es vegi tacada per la visita a un país on els drets humans i en especial els drets bàsics de les dones es veuen atacats dia rere dia.

Nasser al Attiyah (Toyota Hilux) va tornar a ser l’home més ràpid del dia, a l’etapa 8 del Dakar 2021. El pilot de Toyota va superar Carlos Sainz (Mini Buggy) i Stéphane Peterhansel (Mini Buggy), que encara roman al capdavant de la general, al final de l’etapa de la marató.

Al-Attiyah ha aconseguit la victòria d’etapa 40 del Dakar. En fer-ho, també ha recuperat més de tres minuts sobre el seu rival Stéphane Peterhansel.

Imagen

L’etapa ha començat amb Al-Attiyah a l’atac. Després d’haver començat en quarta posició aquest matí, Nasser Al-Attiyah s’avançava al primer Way Point, per 16 segons sobre Carlos Sainz i 27seg sobre el guanyador d’ahir Yazeed Al Rajhi (Toyota). Apofitant que Stéphane Peterhansel ha tingut un retard de 30 segons.

Al segon Way Point, Nasser Al-Attiyah ha passat un minut per davant de Sainz i Peterhansel. Cyril Despres (Peugeot DKR 3008), que ahir va obtenir el seu millor resultat de l’any, ha quedat en cinquena posició, aproximadament a 2’30 ”del líder.

L’etapa s’ha complicat per a Yazeed Al-Rajhi, que ha començat a perdre temps a la meitat de l’etapa, igual que Sébastien Loeb (BRX Hunter 4 × 4). Loeb ha començat en el lloc 32 i ha tingut un bon inici, aconseguint passar pel primer Way Point en la novena posició, a només 2’18 ”del líder Al-Attiyah. No obstant això, després d’aproximadament 43 km, el francès s’ha parat amb un nou amb un problema mecànic.

Imagen

Peterhansel millorava després de 190 km, però només deu segons per davant de Nasser Al-Attiyah i 50 segons per davant de Carlos Sainz. Despres i el seu copilot Mike Horn han ocupat el quart lloc, a gairebé quatre minuts del llavors líder.

Després de 225 km, Nasser Al-Attiyah s’ha tornat a posar per davant, amb un avantatge de 25 segons sobre Carlos Sainz. A 32 segons darrere seu hi havia Peterhansel, que anava sense pressió perquè Despres no escurçava distàncies.

El qatari s’ha mantingut al capdavant fins a creuar la meta amb 52 segons d’avantatge amb Sainz i tres minuts sobre Peterhansel. El francès, tot i perdre molt de temps, es manté davant a la general del Dakar, amb un avantatge de 4:50 sobre Al-Attiyah. Sainz és a 39 minuts.

Imagen

Nani Roma ha acabat avui amb més temps perdut del que és habitual, ha parat a per socorre un motorista, temps el qual li han tornat, però després s’ha trobat amb molt transit que li ha provocat no poder veure-hi bé a causa de la pols. En la general continua cinquè a 2 hores 19 minuts i 59 segons

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments