WRC: L’Artic Rallye de Finlàndia nova prova al calendari 2021

El Campionat de Món de Ral·lis de la FIA s’aventurarà al Cercle Polar Àrtic per primera vegada el proper mes de febrer després que el promotor del WRC hagi inclòs avui l’Àrtic Rallye de Finlàndia impulsat per CapitalBox al calendari 2021.

La nova prova de neu i gel es celebrarà a Rovaniemi del 26 al 28 de febrer i substitueix el cancel·lat Ral·li de Suècia com a única prova de pur hivern del WRC. Serà la segona prova del calendari de 12 esdeveniments.

L’anunci significa que el país nòrdic serà amfitrió de dues proves del WRC aquest any. El Ral·li de Finlàndia, que tindrà lloc a Jyväskylä del 29 de juliol a l’1 d’agost.

Rovaniemi, la capital de la província més septentrional de Finlàndia, Lapònia, es troba als afores del Cercle Polar Àrtic. La competició tindrà lloc dins de la regió, on les temperatures poden caure per sota de -30 ° C al febrer.

El ral·li arrencarà el divendres 26 de febrer amb un shakedown matutí, abans de l’obertura de les especials a la nit. Dissabte hi haurà tres trams a disputar-dues vegades abans de l’última etapa de diumenge, que es tanca amb la Power Stage. Els 10 trams cobreixen 260 km.

El ral·li es desenvoluparà sota estrictes procediments nacionals, locals i de la FIA Covid-19 i els organitzadors seguiran tots els protocols sobre si es permetrà assistència dels aficionats.

El director general de promotor del WRC, Jona Siebel, va quedar impressionat per la determinació del promotor AKK Sports d’organitzar el ral·li amb poca antelació.

«Des que es va confirmar al desembre que el Ral·li de Suècia no es duria a terme, hem estat treballant dur amb AKK Sports, la ciutat de Rovaniemi i els entusiastes d’allà per intentar que aquest esdeveniment es dugui a terme. Ha estat una dura cursa contra el temps i el meu agraïment a tots els involucrats «, va dir.

«Encara que el ral·li comença en només 44 dies, sabem que AKK no deixarà pedra sense remoure per assegurar que arribi als mateixos alts estàndards que el tradicional ral·li d’estiu de Finlàndia.

«Els ral·lis d’hivern proporcionen algunes de les accions més espectaculars de l’esport. Un país de meravelles hivernal de neu plena i grans bancs de neu alineats a les pistes són el somni d’un pilot, pel que crec que el WRC està en un gran moment! «

El CEO d’AKK Sports, Riku Bitter, està encantat de la rapidesa amb la qual Rovaniemi va acceptar la idea d’una prova de l’WRC en tan poc temps.

«Ens vam proposar investigar l’assumpte i explorar les nostres possibilitats. De les diferents opcions, Rovaniemi, amb la seva sòlida cultura en l’organització de ral·lis d’hivern, la seva bona reputació com a ciutat d’esdeveniments internacionals i el gran nombre d’entusiastes i experimentats rallyistas, va destacar» , va dir.

El director de Ral·lis de la FIA, Yves Matton:

«Amb la incorporació de l’Artic Ral·li de Finlàndia a el calendari de l’WRC, viurem un ral·li en una regió que sempre ens ha fet somiar i on les condicions prometen ser òptimes per a una prova de neu.

«Després de la desafortunada cancel·lació del Ral·li de Suècia al desembre, això és una prova que amb els desafiaments poden arribar les oportunitats.

«M’agradaria agrair a AKK i a l’equip organitzador pel seu compromís, professionalitat i determinació, que els permet fer realitat una segona prova a Finlàndia en un curt espai de temps. Donarem tota la nostra ajuda i suport per assegurar un gran èxit en aquesta nova carrera «.

El calendari revisat està subjecte a l’aprovació de la FIA.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments