WRC: Ral·li Monte-Carlo 2021 – Etapa 1: Tänak a l’ataca, Rovanperä sorprèn

Ott Tänak ha començat molt fort al Ral·li de Montecarlo i després de dues especials, el seu adversari més proper és Kalle Rovanpera, que està fent també un gran inici. Elfyn Evans ha confirmat les sensacions de la temporada passada i va per davant de Thierry Neuville i Sébastien Ogier. El belga té un nou copilot i encara no està al ritme adequat i el francès ha estat prudent a causa dels problemes amb el pedal de fre del seu Toyota Yaris WRC.

Ha estat un inici de Monte Carlo en què no ha produït grans mals de cap en l’elecció de pneumàtics, contràriament a l’habitual en anys anteriors pels trams que es feien de nit , però demà les coses seran molt diferents. Els trams comencen molt aviat i cal triar pneumàtics per a tres trams, amb més de 60 km cronometrats. La notícia desagradable del dia ha estat la sortida de Suninen al final del primer tram. El pilot finlandès anava marcant un molt bon registre quan s’ha sortit deixant el cotxe irreparable.

M-Sport Ford Fiesta WRC – © Nacho Mateo

En un especial que s’ha endarrerit durant 15 minuts a causa d’una emergència mèdica al mig de l’especial, Ott Tänak / Martin Järveoja (Hyundai I20 Coupé WRC) han marcat el millor registre, amb Kalle Rovanperä / Jonne Halttunen (Toyota Yaris WRC) en el segon millor, perdent només 0,3 segons contra el duo estonià.

Els millors Toyota, per davant d’Elfyn Evans / Scott Martin (Toyota Yaris WRC). Thierry Neuville / Martijn Wydaeghe (Hyundai I20 Coupé WRC) quarts a 12.1 s, amb Sébastien Ogier / Julien Ingrassia (Toyota Yaris WRC) perdent molt de temps per correr a casa, a 13.3s

“He començat sent prudent perquè no sabem res d’aquests pneumàtics nous, però després al tram 1, a la meitat de la secció, el pedal del fre estava completament a la part inferior, estava sense frens, feia por, he aconseguit frenar però he perdut totalment la confiança. Ha estat un mal començament, però hi ha molt ral·li per davant i encara podem lluitar. El cotxe estarà al 100% i depèn de mi donar el millor ”.

Sébastien Ogier

Així, ara Tanak té un avantatge de 3,3 segons davant Rovanpera, que al seu torn té Evans 5,2 darrere. Neuville ha passat per davant d’Ogier i ha quedat a 16s del seu company d’equip, mentre que Ogier és a 0.9.

© Nacho Mateo

Dani Sordo / Carlos Del Barrio (Hyundai I20 Coupé WRC) també està tenint un mal inici de ral·li i en dues especials ja ha cedit 42.7s amb Tanak. El càntabre s’ha queixat d’un soroll al cotxe i ha admès que pensava que l’adherència seria pitjor.

Pierre-Louis Loubet / Vincent Landais (Hyundai I20 Coupé WRC) són setens per davant dels millors de WRC 2, Andreas Mikkelsen / Ola Floene (Skoda Fabia R5 Evo) i Adrien Fourmaux / Renaud Jamoul (Ford Fiesta Mk II), que aconsegueixen ser tots dos davant de Gus Greensmith / Elliott Edmondson (Ford Fiesta WRC) i Takamoto Katsuta / Daniel Barritt (Toyota Yaris WRC). El japonès ha fet dos virolles en i ja és a 1m39,4s.

Al WRC 2 Andreas Mikkelsen / Ola Floene (Skoda Fabia R5 Evo) lideren amb 8,9 segons per davant d’Adrien Fourmaux / Renaud Jamoul (Ford Fiesta Mk II), amb Eric Camilli / Xavier Buresi (Citroën C3 Rally2) en tercer lloc ja a 38,7, amb el francès afirmant una manca de ritme després d’haver només en dues proves l’any passat.

skoda fabia r5 monte carlo 2021
© Nacho Mateo

Al WRC 3, tres francesos al capdavant. Yohan Rossel / Benoit Fulcrand (Citroen C3 Rally2) va 7,6 segons per davant de Nicolas Ciamin / Yannick Roche (Citroen C3 Rally2) amb Yoann Bonato / Benjamin Boulloud (Citroen C3 Rally2), a 1,5 segons.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments