WRC: Ral·li Monte-Carlo 2021 – Tercera Etapa: Ogier sense rivals sobre la neu

A falta de quatre trams, Sébastien Ogier lidera el Ral·li de Montecarlo amb un marge curt, després de ser el dominador d’aquest dissabte, en una jornada on només hi ha hagut tres especials.

Ogier (Toyota) ha començat ja de bon matí, i encara en una gèlida nit, marcant el millor temps al tram La Bréole / Selonnet 1, superant el seu company d’equip Elfyn Evans per 17,8s i, per tant, passant-lo en la part alta de la classificació general per 10,4s. Dani Sordo (Hyundai) era el tercer, amb Kalle Rovanperä (Toyota) en quart lloc i Gus Greensmith (M-Sport Ford) en cinquè lloc. Thierry Neuville (Hyundai) feia el vuitè registre. Ott Tänak (Hyundai) segui amb la seva mala sort en aquesta cursa i punxava una pneumàtic.

Després de l’única passada per Saint-Clément / Freissinières, un tram que canviava completament e les últimes hores per la presència de neu en la major part del seu recorregut, era Neuville qui marcava el millor registre, 12 segons més ràpid que Pierre-Louis Loubet (Hyundai), amb Sordo en tercer lloc i Rovanperä en quart. Ogier era el sisè, però amb Evans en la vuitena posició, ampliant encara més la seva posició de líder. Després d’una altra punxada, Tänak s’ha vist definitivament obligat retirar-se del ral·li, fins i tot obligat a abandonar-lo i sense opcions de sortir demà per aconseguir punts a la Power Stage.

La jornada ha acabat amb la segona passada per La Bréole / Selonnet, on el gel era persistent i inclús arribava la neu. Evans guanyava a Ogier per 1,3s, de manera que el francès ha acabat dissabte amb 13 segons d’avantatge sobre el gal·lès. Amb Rovanperä tercer en el tram mantenint la mateixa posició en general per davant de Neuville, també quart en la general. Dani Sordo, autor de la quinzena marca, ocupa ara el cinquè lloc de la classificació a més de dos minuts del líder.

WRC2 i WRC3

Andreas Mikkelsen (Toksport WRT / Skoda) s’ha imposat en els dos primers trams del WRC 2, després Adrien Fourmaux (M-Sport Ford) ha estat més fort en l’últim tram. En la general, el noruec continua liderant destacat amb 2m13.8s d’avanç sobre Fourmaux. Eric Camilli, amb Citroën, es manté en tercer lloc a 2m31.4s del líder.

Yoann Bonato (Citroën), Yohan Rossel (Citroën) i Nicolas Ciamin (Citroën) han compartit les victòriesen els trams de dissabte al WRC 3. Tot i així, en general Rossel ha aconseguit destacar-se al capdavant agafant 2m00.2s per davant de Bonato, que va patir una punció al PEC 10 perdent l’avantatge que havia agafat al PEC 9. Ciamin és tercer a 4’15.3.

Classificació general

1.logoOgier Sébastien – Ingrassia Julien
Toyota Yaris WRC
2:04:31.6
2.logoEvans Elfyn – Martin Scott
Toyota Yaris WRC
2:04:45.9+14.3
+14.3
3.logoRovanperä Kalle – Halttunen Jonne
Toyota Yaris WRC
2:05:21.9
0:10
+50.3
+36.0
4.logoNeuville Thierry – Wydaeghe Martijn
Hyundai i20 Coupe WRC
2:05:23.3+51.7
+1.4
5.
 +1
logoSordo Dani – del Barrio Carlos
Hyundai i20 Coupe WRC
2:06:04.8+1:33.2
+41.5
6.
 +2
logoKatsuta Takamoto – Barritt Daniel
Toyota Yaris WRC
2:08:59.2+4:27.6
+2:54.4
7.logoMikkelsen Andreas – Fløene Ola
Škoda Fabia Rally2 evo
2:09:17.9+4:46.3
+18.7
8.
 +2
logoGreensmith Gus – Edmondson Elliott
Ford Fiesta WRC
2:10:15.0+5:43.4
+57.1
9.logoFourmaux Adrien – Jamoul Renaud
Ford Fiesta Rally2
2:11:46.2+7:14.6
+1:31.2

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments