WRC: Els premis de la JWRC s’adapten a les noves categories

Has d’escollir: Un Ford Fiesta Rally2 per cinc proves amb 200 pneumàtics Pirelli, registre gratuït al WRC3 i també inscripciço gratuïta en cinc proves (tota la resta al vostre compte, assistència, etc, etc.) o cinc proves totalment finançades al Fiesta Fiesta Rally3?

El Campionat Mundial Junior WRC del 2021 permetrà al campió triar entre aquests dos premis. La pregunta és senzilla: passar del Campionat del Món Júnior a cinc carreres en WRC3 amb un Rally2 pot ser massa car, però fer-ho en un Rally3 sense haver de pagar res pot ser una oferta més adaptable a la butxaca.

A causa de les difícils condicions i adversitats amb què s’enfronten tots els competidors, encara més ara, M-Sport Poland, el WRC i la FIA han obert un altra ruta de suport podria ser preferida pels futurs campions del WRC Junior.

Uns premis alternatius es posaran a disposició del campió júnior del WRC 2021 per garantir el progrés de la seva carrera al WRC 2022. Com ja s’ha dit, el premi alternatiu que s’ofereix serà cinc esdeveniments totalment finançats en un Fiesta Fiesta Rally3 de tracció a les quatre rodes en cinc ral·lis del WRC el 2022, inclosa la inscripció al campionat del WRC Rally3.

El paquet de premis està totalment recolzat per M-Sport, Pirelli, WRC Promoter i la FIA, que també permetran escalar el campió, quant a maquinària i també en quant a trams, oferint als pilots l’oportunitat de demostrar la seva capacitat al volant d’un cotxe de ral·li en els trams del Campionat del Món.

Per a Maciej Woda, director de l’equip FIA Junior WRC:

“És de la màxima importància per a FIA Junior WRC i els nostres grups d’interès que els pilots siguin capaços de desenvolupar-se i progressar en les seves carreres de WRC després de guanyar el Campionat Mundial Junior WRC. Vam consultar corredors actuals, antics i potencials del Junior WRC sobre el paquet de premis i vam tenir en compte els seus comentaris, que són crucials per a qualsevol campionat amb èxit. Amb la introducció del paquet de premis alternatius, reconeixem el repte a què s’enfronten tots els conductors quan ascendeixen a una categoria superior.

“M-Sport, per una bona raó, ha treballat molt per desenvolupar la seva Sport Ladder of Opportunity” que reflecteix la piràmide del Ral·li FIA. Afortunadament, estem en una posició privilegiada per oferir un cotxe a tots els nivells de la piràmide i, amb la introducció de la categoria Rally3, ara hi ha un nivell d’entrada més accessible per als cotxes amb tracció a les quatre rodes. El nou Fiesta Rally3 ens permet oferir cinc carreres WRC totalment finançades en vehicles de tracció a les quatre rodes, en lloc d’esperar que el campió obtingui un pressupost per gestionar un cotxe Rally2 en cinc carreres WRC. Si el campió té els recursos necessaris per executar un programa Rally2, és fantàstic i no els desanimaríem de fer-ho. L’objectiu del paquet de premis alternatius és simplement salvaguardar el futur campió i permetre’l competir encara que no tingui pressupost per a un Rally2.


Al seu torn, esperem que això animi a més pilots a veure el Junior WRC també com una opció viable, sabent que hi ha una opció de premi més assequible. El pedigree i la història del campionat posen de relleu el talent del campionat, volem poder assegurar-nos que el campió d’aquest any tingui totes les oportunitats de demostrar la seva experiència després de guanyar el campionat ”.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments