ERC: Canvis importants en l’apartat Junior del Campionat Europeu


El format de dos nivells del FIA ERC Junior continua en 2021, però amb una diferència. El Campionat FIA ERC1 Junior es converteix en el Campionat FIA ERC Junior a partir de la temporada que ve, amb pilots competint en maquinària Rally3 de nova generació i pneumàtics Pirelli.

Aquest canvi està en consonància amb les mesures per fer que els ral·lis internacionals siguin més accessibles per als joves talents i ofereix un següent pas més assolible per als pilots que es graduen de l’ERC3 Junior o dels campionats nacionals.

Al canviar a la normativa del Rally3, el FIA ERC Junior, que segueix obert a tots els equips i és per a totes les marques que construeixen cotxes de Rally3, és el primer campionat reservat per als Rally3.

Com a part d’una aliança entre l’òrgan de govern de la FIA, M-Sport -la companyia darrere del Ford Fiesta Rally3-, la marca de pneumàtics Pirelli i el promotor de l’ERC Eurosport Events, el guanyador de el Campionat Júnior 2021 s’assegurarà un pas a el campionat Júnior del WRC de la FIA en un Fiesta M-Sport amb pneumàtics Pirelli per cinc esdeveniments en 2022.

El ERC3 Junior continua com una categoria multimarca per a cotxes Rally4 i Rally5 amb Pirelli com a proveïdor de pneumàtics.

Mateix format, un nou premi per al ERC3 Junior

El campió de l’ERC3 Júnior de 2021 rebrà un premi de tres proves de l’ERC Júnior de 2022 en un Ford Fiesta Rally3. No obstant això, si el campió utilitza un Fiesta Rally4 durant la seva temporada de ERC3 Junior, M-Sport augmentarà el premi final amb sis rondes de l’ERC Junior 2022 en un Ford Fiesta Rally3 i pneumàtics Pirelli.

El campionat ERC Junior i ERC3 Júnior de 2021 constarà de sis proves en què els pilots comptaran amb els seus cinc millors puntuacions. La temporada està programada per començar en el 77è Ral·li de Polònia de l’18 a l’20 de juny i ha de concloure en el Ral·li Illes Canàries del 18 al 20 de novembre.

Els pilots menors de 28 que planegin disputar el Campionat Europeu de Ral·lis 2021 en un cotxe Rally2 podran optar a un paquet d’incentius dissenyat per reduir la despesa financera i augmentar la seva exposició als mitjans.

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments