RAIDS: Laia Sanz es passa a les quatre rodes

S’estrenarà aquest divendres al volant d’un buggy lleuger Can-Am de South Racing al costat del copilot tricampió de Dakar Lucas Cruz.

Un mes després de finalitzar el seu onzè Ral·li Dakar consecutiu en moto, Laia Sanz prepara la seva primera participació en les quatre rodes en una prova de ral·li raid. El debut de la pilot catalana en aquesta modalitat serà el proper cap de setmana, amb motiu de la Baja Dubai, puntuable per a la Copa del Món FIA de Bajas Cross-Country.

Laia Sanz competirà en la categoria T4 de buggys lleugers amb un Can-Am Maverick X3 de South Racing, amb l’únic objectiu de sumar les seves primeres hores de pilotatge amb un tipus de vehicle a què no està acostumada. Serà una excel·lent oportunitat per preparar la seva estrena el 3 i 4 d’abril al campionat Extreme E, on es rellevarà el volant d’un 4×4 elèctric amb Carlos Sainz a l’equip ACCIONA | Sainz XE Team.

La catalana espera arribar en les millors condicions possibles a la data, així que intentarà aprofitar a el màxim per a “entrenar i aprendre de cara a l’Extreme E”, explica.

L’objectiu és “entrenar i aprendre de cara a l’Extreme E. Necessito fer quilòmetres i, encara que és una Baixa i només correm dos dies, m’anirà molt bé”.

Estic molt agraïda a Carlos Sainz per tot el suport que m’està donant, i també a Lucas Cruz per acompanyar-me en aquest procés d’aprenentatge. És un honor i un luxe comptar amb ell en la meva primera cursa.

Per a aquest nou repte, Laia Sanz tindrà a la seva dreta a Lucas Cruz, l’habitual copilot de Carlos Sainz, amb el qual ha guanyat tres edicions del Ral·li Dakar.

“Estic molt agraïda a Carlos Sainz per tot el suport que m’està donant, i també a Lucas Cruz per acompanyar-me en aquest procés d’aprenentatge. És un honor i un luxe comptar amb ell en la meva primera cursa. Té molta experiència i segur que em ensenyarà i em donarà molts consells “.

La pluricampiona de el món de motos arriba a aquesta primera cita amb poca preparació, però amb la motivació al màxim per esprémer cada quilòmetre de la competició:

“He pogut fer només un parell d’entrenaments amb un Can-Am, però és diferent de què pilotaré a Dubai, així que començo des de zero. Serà la meva primera vegada en un buggy amb un copilot i gairebé tot serà nou per a mi, però m’agraden els nous reptes i estic molt motivada. Espero acabar satisfeta, haver après a passar les dunes amb un buggy, a escoltar les indicacions d’un copilot, a pilotar en sorra … “.

La Baja Dubai tindrà un total de 426 quilòmetres i començarà el proper divendres 19 de febrer amb la disputa de la primera de les dues etapes de què constarà el ral·li. Serà llavors quan la Laia Sanz s’enfrontarà als seus primers 212 quilòmetres (192 d’ells, cronometrats) sobre quatre rodes en una competició offroad. Dissabte conclourà la prova després d’una segona i última jornada que oferirà altres 214 quilòmetres a recórrer, dels quals 194 quilòmetres correspondran a l’especial cronometrada.

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments