WRC: Àrtic Rally Finlàndia 2021 – 2a Etapa: Tänak té la victòria a tocar, Neuville pot aconseguir el doblet per Hyundai

Ha finalitzat el penúltim dia de l’Àrtic Rally de Finlàndia, la segona prova del Campionat Mundial de Ral·lis (WRC), i Ott Tänak ho té tot sota control a dos trams del final. Fort des del principi, té més de 24 segons d’avantatge. Sébastien Ogier ha perdut molt de temps en l’última especial d’aquest dissabte i definitivament està fora de la lluita pels primers llocs i, possiblement, ha perdut l’oportunitat de mantenir el comandament del campionat.

Tal com havia fet al matí, Tänak (Hyundai) ha marcat el millor temps en el seu segon pas a Mustalampi, que ha obert la tarda. Ha vençut al seu company Neuville en dues dècimes. Kalle Rovanperä (Toyota), segon de la general, ha rubricat la tercera marca. Més enrere, Craig Breen (Hyundai) ha signat la sisena posició perdent així el tercer lloc del ral·li contra Neuville.

Imagen
© Toyota

La jornada ha acabat amb Siikakämä 2, en què Neuville s’imposava davant Tänak per 12,3s. L’estonià va ser capaç d’ampliar el marge d’avantatge fins a 24,1 segons, ja que el seu principal perseguidor, Rovanperä, era tercer a vuit dècimes. Breen i Oliver Solberg (2C Compétition Hyundai) van completar els cinc més ràpids. Ogier ha quedat atrapat en un banc de neu i ha perdut un temps preciós quan tenia sisè lloc a la butxaca. De moment, Neuville és el tercer del Ral·li a 25,9 segons de Tänak i 1,8 segons de Rovanperä, amb Breen al quart i Evans al cinquè.

WRC2 i WRC3 entre finlandesos

Esapekka Lappi (Volkswagen) era el més ràpid en els trams 6 i 7 al WRC 2, amb Nikolay Gryazin (Volkswagen) imposant-se al 8. La categoria està liderada per Lappi, amb 49,8 segons per davant d’Andreas Mikkelsen (Toksport WRT / Skoda).

Pel que fa al WRC 3, Teemu Asunmaa (Skoda) ha estat més fort en les dues primeres especials de la tarda i lidera amb 12,5 segons per davant d’Egon Kaur (Volkswagen), que ha guanyat el tram 8. Eerik Pietarinen (Skoda) és tercer ja a 1m18s.

Classificació general

  1. Tänak
  2. Rovanperä +24.1
  3. Neuville +25.9
  4. Breen +53.4
  5. Evans +1:03.5
  6. Solberg +1:26.8
  7. Katsuta +1:34.4
  8. Suninen +1:49.3
  9. Greensmith +3:01.8

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments