WRC: Àrtic Rally Finlàndia 2021: Tänak s’emporta la victòria, Solberg és la sorpresa i Rovanperä líder del campionat

Ott Tänak ha guanyat l’Àrtic Rally de Finlàndia, segona prova del Campionat Mundial de Ral·lis (WRC). Des del principi, l’home de Hyundai tenia un ritme superior i aquest diumenge només havia de gestionar un marge còmode en els dos darrers trams.

Elfyn Evans (Toyota) era el més ràpid al primer tram de la jornada (Aittajärvi 1) davant del company Kalle Rovanperä per un segon , amb Thiery Neuville (Hyundai) tercer a 1,1 s. Oliver Solberg (2C Compétition Hyundai) i Takamoto Katsuta (Toyota), amb Tänak sisè a 5.9 segons d’Evans.

Tot i el temps perdut de cara als perseguidors, l’estonià entrava al Power Stage amb una avantatge de 19,2 segons. A la segona passada a Aittajärvi, la prova ha acabat amb Rovanperä sent el més ràpid a la Power Stage 0,3 segons per davant de Craig Breen (Hyundai). Neuville era tercer a 0,4, amb Tänak quart a 1,7 i Sébastien Ogie (Toyota) cinquè aconseguint l’últim punt en joc.

Això significa que la victòria a l’Àrtic Rally de Finlàndia ha estat per Tänak amb 17,5s sobre Rovanperä. El podi l’ha completat Neuville, amb Breen quart en un bon resultat conjunt per a Hyundai. Evans ha tancat els cinc primers, amb Katsuta sisè i Solberg setè en el seu debut amb un World Rally Car.

Lappi al WRC2 i victòria ajustada al WRC3

Dominant des de l’inici, Esapekka Lappi (Movisport / Volkswagen) ha segellat la victòria competint a casa al WRC 2 amb el millor temps al tram 9 i el segon al 10, guanyat per Andreas Mikkelsen (Toksport WRT / Skoda). El noruec era el segon classificat a 47,7 segons de Lappi, Nikolay Gryazin (Movisport / Volkswagen) tercer a 1m30,3s.

Pel que fa al WRC 3, també hi va haver una victòria a casa, en aquest cas per Teemu Asunmaa. L’home de Skoda va veure el seu principal contrincant, Egon Kaur (Kaur Motorsport / Volkswagen) guanyar les dues eliminatòries aquest diumenge, però va aconseguir mantenir el liderat amb un marge de 4,2s. Mikko Heikkilä (Skoda) ha estat tercer a 1’38.6.

Classificacions

Final del Ral·li

1 Ott Tänak/Martin Järveoja (Hyundai i20 Coupe WRC) 2h03m49.6s
2 Kalle Rovanperä/Jonne Halttunen (Toyota Yaris WRC) +17.5s
3 Thierry Neuville/Martijn Wydaeghe (Hyundai i20 Coupe WRC) +19.8s
4 Craig Breen/Paul Nagle (Hyundai i20 Coupe WRC) +52.6s
5 Elfyn Evans/Scott Martin (Toyota Yaris WRC) +1m01.5s
6 Takamoto Katsuta/Dan Barritt (Toyota Yaris WRC) +1m37.8s
7 Oliver Solberg/Seb Marshall (Hyundai i20 Coupe WRC) +1m39.0s
8 Teemu Suninen/Mikko Markkula (Ford Fiesta WRC) +2m09.0s
9 Gus Greensmith/Elliott Edmondson (Ford Fiesta WRC) +3m39.4s
10 Esapekka Lappi/Janne Ferm (Volkswagen Polo GTI R5) +6m07.0s

Mundial de Pilots

1K. ROVANPERÄ39
2T. NEUVILLE35
3S. OGIER31
4E. EVANS31
5O. TÄNAK27
6C. BREEN16
7T. KATSUTA16
8D. SORDO11
9A. MIKKELSEN6
10O. SOLBERG6

Mundial de Marques

1Toyota Gazoo Racing World Rally Team88
2Hyundai Shell Mobis World Rally Team77
3M-Sport Ford World Rally Team24
4Hyundai 2C Competition22
Subscriu-te
Notificació de
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Author

Share