RAIDS: Prèvia Baja Sharqiyah 2021 – Copa del Món Bajas Cross Country

FotoFIA

La Baja Internacional de Sharqiyah (4-6 de març) marca la tercera ronda de la Copa del Món de la FIA per a Bajas Cross-Country i la segona de tres proves que tenen lloc consecutivament a l’Orient Mitjà. Els contendents ara es dirigeixen des de la ronda anterior a Dubai als deserts a l’oest de Khobar a la costa oriental de l’Aràbia Saudita per la primera edició.

Després de la victòria a Dubai, l’estrella saudita Yazeed Al Rajhi encapçala la llista d’inscrits. El pilot de Toyota Hilux és el segon en la classificació de la FIA World Cup, i Al Rajhi és només a un punt de Vladimir Vassiliev. Una altra victòria, aquesta vegada en sòl casolà, impulsaria significativament les seves esperances en els primers compassos de la sèrie de nou rondes.

El seu compatriota Yasir Seidan i el seu copilot Aleksei Kuzmich, buscaran continuar la seva cursa cap al pòdium. La tripulació de la MINI John Cooper Works Rally va aconseguir la tercera posició a Dubai i els punts a l’Aràbia Saudita els catapultarien en la classificació, sent que els seus tres rivals més propers no entraran en acció aquest cap de setmana.

© FIA

L’holandès Erik Van Loon i el copilot francès Sébastien Delaunay són companys d’equip d’Al Rajhi, sota els colors d’Overdrive en un segon Toyota Hilux, mentre Miroslav Zapletal i Marek Sykora miraran d’aconseguir els seus primers punts amb el seu propi Ford F-150 Evo.

Darrere dels T1 conduïts per pilots saudites, hi ha la tripulació T3 de Dania Akeel i el seu copilot francès Laurent Lichtleuchter en un Can Am Maverick X3. Claude Fournier i Szymon Gospodarczyk, van aconseguir el setè i tercer lloc en T4 en la ronda anterior a Dubai i Fournier, i estaran mirant d’aconseguir els honors de categoria en l’obertura de la temporada i reduir l’avantatge de 18,5 punts en la lluita pel títol entre els T4.

El francès condueix el primer de tres South Racing Can-Ams al costat de Meshari Al-Thefiri de Kuwait i Thomas Bell, amb seu a Dubai. Bell serà copilotat pel català Armand Monleón. Saleh Al-Saif esperarà tornar amb bon peu d’una decebedora sortida a Dubai per guanyar entre els T4, on s’enfronta a una competència addicional dels seus companys pilots saudites, Ahmed Al-Shegawi, r Saeed Al-Mouri i Hamad Al-Harbi.

© FIA

DADES del Ral·li

Distància total843.51 km
Distància cronometrada:449.87 km
Nombre de trams cronometrats:

SHARQIYAH INTERNATIONAL BAJA – Horaris

Dimecres 3 de març 
Scrutineering8:30 hrs
Conferència de premsa16:00 hrs
Cerimònia de sortidaDesprés de la conferèncai de premsa
Dijous 4 de març 
Qualifying Stage SS1 (10 km)15:33 hrs
Selecció de l’ordre de sortida19:00 hrs
Divendres 5 de març 
Sortida SS2  (217.50 km)10:10 hrs
Arribada del primer vehicle14:07 hrs
Dissabte 6 de març 
Sortida SS3 (222.30 km)10:15 hrs
Arribada del primer vehicle14:03 hrs
Pòdium19:00 hrs

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments