RAIDS: Mini i Seaidan s’imposen en la Sharqiyah International Baja 2021

FotoFIA

Yasir Seaidan i Alexey Kuzmich van aconseguir la seva primera victòria a la Copa del Món de la FIA per a Bajas de Cross-Country en guanyar la tercera prova de la sèrie, la Sharqiyah International Baja. La tripulació del MINI John Cooper Works, que ara encapçala la classificació, va acabar per davant de Miroslav Zapletal i Marek Sykora per més de 13 minuts amb Saleh Al-Saif i Oriol Vidal en la tercera posició final del podi i la victòria en la categoria T4.

Seaidan i Kuzmich van començar guanyant l’etapa de classificació de 10 quilòmetres. La primera de les dues llargues seccions selectives del divendres, però, va ser cancel·lada a causa de forts vents i tempestes de sorra, deixant a terra els helicòpters de seguretat. En un itinerari revisat per la jornada de dissabte que va viure dues seccions de 172 i 138 quilòmetres funcionant consecutivament en bones condicions, la tripulació de MINI va tornar a sortir victoriosa i va aconseguir la seva primera victòria per 13 minuts i 38 segons. El seu camí cap a la victòria es va aplanar quan el favorit de la prova, Yazeed Al Rajhi, va patir un fort accident i, tant ell com el copilot Michael Orr van ser traslladats a l’hospital per a exàmens mèdics.

Zapletal i Sykora van aconseguir els seus primers punts de la sèrie d’enguany en aconseguir el segon lloc en el seu Ford F-150 Evo. La parella txeca/eslovaca va ser la segona en la prova i van aconseguir un bon grapat de punts per a la general.

El pilot local Al-Saif, copilotat pel català Oriol Vidal, va retornar al cami de l’èxit després d’una decebedora prova anterior a Dubai, quedant tercer en la general en el seu Can Am Maverick. Els punts en la categoria T4 també han reforçat les seves aspiracions de títol després de tres de les nou rondes.

Meshari Al-Thefiri, copilotat per Nasser Al-Kuwari, va aconseguir bons punts en acabar segon en T4 i quart en la general, mentre que Saeed Zaki Al-Mouri i Sergio Lafuente van acabar cinquè, tercer de les tripulacions T4 en un altre Can Am Maverick. El francès Claude Fournier, que va correr a l’esdeveniment en la categoria T4, va aconseguir el sisè lloc en general amb el navegant polonès Szymon Gospodarczyk. Erik van Loon i Sébastien Delaunay van ser el quart a Toyota Hilux d’Overdrive, però van caure al setè lloc després que s’apliquessin penalització. La tripulació del T3 de Dania Akeel i el seu copilot francès Laurent Lichtleuchter, van guanyar la categoria en un Can Am Maverick X3.

La quarta ronda de la Copa del Món Baja Cross-Country manté als participants a l’Orient Mitjà per al tercer dels tres esdeveniments a la regió, la Jordan Baja (18-20 de març).

1Yasir Seaidan/Alexey KuzmichMINI John Cooper Works Rally4hr 05min 27sec
2Miroslav Zapletal/Marek SykoraFord F-1504hr 19min 05sec
3Saleh Al-Saif /Oriol VidalCan Am Maverick X3 (T4)4hr 27min 37sec
4Meshari Al-Thefiri/Nasser Al-KuwariCan Am Maverick X3 (T4)4hr 59min 58sec
5Saeed Zaki Al-Mouri/Sergio LafuenteCan Am Maverick X3 (T4)5hr 02min 37sec
6Claude Fournier/Szymon GospodarczykCan Am Maverick X3 (T4)5hr 06min 47sec
7Erik van Loon/Sébastien Delaunay *Toyota Hilux Overdrive5hr 10min 37sec
8Dania Saud Akeel/Laurent LichtleuchterCan Am Maverick X3 (T3)5hr 49min 44sec

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments