WRC: Finlàndia vol repetir amb l’Àrtic Rally

Amb la cancel·lació del Ral·li de Suècia, el Campionat Mundial de Ral·lis (WRC) va recórrer a l’Àrtic Rally de Finlàndia per a la seva prova d’hivern del 2021. La cursa va ser elogiada per les seves veritables condicions hivernals, amb molt gel i neu, i l’organització admet que vol provar per mantenir-se al calendari.

Tanmateix, el comissari Kai Tarkiainen va dir al lloc web dirtfish:

«La qüestió de si tornarem o no es deu bàsicament a d’altres. No em faria res tornar a fer-ho i totes les opinions que tenim són de la gent que diu que els agradaria que es tornés a produir la prova’.

En opinió de l’oficial, hi ha mèrits per a una nova oportunitat amb condicions per a preparar-la:

Sé que a l’equip local li agradaria l’oportunitat de celebrar un ral·li de WRC de tres dies més convencional amb un temps de preparació normal. No oblideu que vam comptar amb molta ajuda d’equips locals: només hi havia unes 20 persones del Rally de Finlàndia a tot l’equip. Van fer una feina fantàstica i crec que mereixen una altra oportunitat ’.

El que és cert és que, per tornar al WRC, l’Àrtic Rally de Finlàndia no vol fer-ho a tota costa, va dir Tarkiainen:

Tindrem o no l’oportunitat, no ho sé. És obvi que el Ral·li de Suècia té el contracte i hi ha altres esdeveniments amb ambicions hivernals; la porta del WRC l’estan trucant nous països. Molta gent parlava de Rovaniemi com una segona prova d’hivern en aquell moment i, quan es fixa en la feina que fa Pirelli en la preparació d’un pneumàtic específic per a un ral·li, potser és una bona idea un segon rali d’hivern. Una cosa que no intercanviarem és això pel Ral·li de Finlàndia de Jyväskylä: és on hi ha les arrels i la història del ral·li a Finlàndia i on sempre hi seran.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments