RAIDS: Prèvia Baja Jordània 2021

La quarta prova de la Copa del Món FIA de Bajas Cross Country manté a les tripulacions a l’Orient Mitjà per a la Baja Jordània (18-20 de març), la segona vegada que aquest esdeveniment s’inclou en el campionat. La competició, que té la base a la localitat d’Aqaba, al Mar Roig, transcorre per l’espectacular desert meridional de Wadi Rum, on l’impressionant paisatge, les dramàtiques muntanyes d’arena, els canons, les dunes i els abismes escarpats han estat el teló de fons de moltes pel·lícules de Hollywood.

Després de la seva imponent victòria en la Sharqiyah International Baja fa dues setmanes, els saudites Iàsser Seaidan i Alexey Kuzmich lideren les seves respectives Copes de el Món i encapçalen la llista d’inscrits. Tornaran a estar a bord del MINI John Cooper Works, amb Seaidan buscant capitalitzar el seu avantatge de 14 punts en la sèrie.

La parella franco-holandesa formada per Eric Van Loon i Sébastien Delaunay pilotarà un dels dos vehicles Toyota Hilux, mentre que els seus companys francesos Ronan Chabot i Gilles Pillot pilotaran el segon vehicle Overdrive. Orlando Terranova, campió de la Copa del Món FIA 2019 de Bajas Cross Country, és a la llista provisional d’inscrits, tot i que l’argentí no podrà competir en una de les proves favorites a causa de les restriccions de viatge relacionades amb la COVID-19.

Darrere d’una sèrie de tripulacions saudites en la categoria T1, Dania Akeel torna a l’acció en el seu T3 Can Am Maverick. També procedent del Regne, Akeel es va fer amb la victòria de la categoria en la seva prova de casa fa dues setmanes en el seu primer esdeveniment i se situa en la tercera posició de la classificació de pilots T3, a només 2,5 punts del liderat. A Jordània, el francès Stéphane Dupel serà el seu company.

Meshari A el-Thefiri, i el seu copilot Nasser Al-Kuwari, encapçalen els inscrits a la T4, gràcies a la seva cinquena posició en la classificació general de la Copa del Món. El kuwaitià ha aconseguit dues segones posicions en la categoria i ha de superar els seus dos rivals més propers, els també pilots de Can Am Maverick Claude Fournier i Saleh Al-Saïf. Fournier lidera la categoria gràcies a una victòria a principis de la temporada, i A el-Saïf va aconseguir una victòria a casa a l’Aràbia Saudita. Els tres tenen tot per lluitar en l’última de les proves de desert del calendari.

Ral·li Data

Distància Total   859.44 km
Distància cronometrada:559.77 km
Nombre de seccions:3

JORDAN BAJA – Horaris

Dijous 18 de març de 2021 
ScrutineeringFrom 09:30 hrs
Conferència de premsa18:25 hrs
Ceremonia de sortida Start, Aqaba City19:39 hrs
Divendres 19 de març de 2021 – Etapa 1 
Sortida de la SS1, Wadi Rum (210.72 km)             09:15 hrs
Sortida de la SS2, Disi (112.99 km)14:40 hrs
Primer vehicle en arribar a l’assistència17:35 hrs
Dissabte 20 de març de 2021 – Etapa 2 
Sortida de la SS3 Salhiyah (236.06 km)08:48 hrs
Primer vehicle en arribar a l’assitènica13:13 hrs
Podium i ceremonia d’entrega de premis17:21 hrs
Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments