RAIDS: Seaidan amplia la seva avantatge al campionat amb una segona victòria a la Baja Jordània

Yasir Seaidan i Alexey Kuzmich han ampliat significativament el seu avantatge a la Copa d’el Món FIA de Bajas Cross Country després d’aconseguir la victòria en la Baja Jordània, la quarta prova de la sèrie. La tripulació del MINI John Cooper Works va acabar amb més de cinc minuts d’avantatge sobre Eric van Loon i Sébastien Delaunay, mentre que els seus companys d’equip de Toyota, Ronan Chabot i Gilles Pillot, van completar el podi.

Tres trams selectius en l’espectacular desert meridional de Wadi Rum esperaven a les tripulacions i des del principi va ser una batalla fascinant entre Seaidan i Van Loon. En el primer tram de 210 quilòmetres, el divendres al matí, Seaidan i Kuzmich van acabar en segona posició, a un minut i 27 segons dels seus rivals, ja que una punxada els va fer perdre temps. No obstant això, es van recuperar en l’etapa vespertina, més curta, de 112 quilòmetres, tot i un altre punxada i una navegació complicada, van fer-se amb la victòria i recuperar un temps valuós per passar la nit a 26 segons. Dissabte, en el tram decisiu de 235 quilòmetres, el duo es va barallar amb Van Loon durant tot el tram, però es va alçar amb una altra victòria d’etapa gràcies a un risc calculat de córrer amb una punxada lenta durant la major part del tram.

Estic molt content per liderar la sèrie amb dues victòries. Espero poder seguir així fins a acabar el Campionat».

Van Loon, navegat pel francès Delaunay, va admetre alguns petits errors que li van costar temps en la segona secció, i li va costar marcar un ritme més ràpid avui obrint pista. No obstant això, l’holandès estava encantat d’acabar al podi. Els seus companys d’equip, Chabot i Pillot, van ser tercers en el segon Toyota Hilux Overdrive, a uns 16 minuts del líder. Ells també van admetre que la navegació havia estat difícil, però van gaudir d’una carrera sense problemes.

Darrere del trio capdavanter, Saleh Al-Saif va acabar quart i també va aconseguir una segona victòria consecutiva a la categoria T4 amb el català Oriol Vidal al seu costat al Can Am Maverick. El saudita va patir dues punxades, però va superar a Meshari A el-Thefiri en la segona etapa per fer-se amb els honors de la categoria a l’arribada a d’Aqaba. Darrere del kuwaitià Al-Thefiri, Thomas Bell va acabar tercer en un altre Can Am Maverick T4. El francès Claude Fournier, que liderava la categoria a l’inici de la prova, va acabar quart dels contendents i setè a la general, conservant per poc el seu avantatge en la sèrie. Khalifa Saleh Al-Attiyah va ser el primer a marcar el ritme divendres al matí, però el de Qatar va perdre temps per un problema amb la bomba de combustible i va incórrer en enormes penalitzacions de temps, acabant finalment novè a la general.

Dania Akeel, única corredora al T3, es va adjudicar una altra victòria de categoria en la seva segona prova per encapçalar la classificació després de la quarta ronda de la sèrie. No obstant això, no es va lliurar dels problemes i va ser una altra de les que va incórrer en penalitzacions per no completar tota l’etapa inicial.

Després de tres esdeveniments consecutius a l’Orient Mitjà, la Copa d’el Món FIA de Bajas Cross Country es pren un descans abans de dirigir-se a Europa per a la Baja Espanya, del 23 a l’25 de juliol, l’esdeveniment de meitat de temporada de la sèrie de nou rondes. També marca la ronda d’obertura de la nova Copa Europea de Bajas Cross-Country de la FIA, on els contendents poden lluitar pel seu propi títol de la FIA en aquesta Copa regional de cinc rondes.

1Yasir Seaidan/Alexey KuzmichMINI John Cooper Works Rally6hr 37min 51sec
2Erik van Loon/Sébastien DelaunayToyota Hilux Overdrive6hr 43min 15sec
3Ronan Chabot/Gilles PillotToyota Hilux Overdrive6hr 54min 31sec
4Saleh Al-Saif /Oriol VidalCan Am Maverick X3 (T4)7hr 28min 11sec
5Meshari Al-Thefiri/Nasser Al-KuwariCan Am Maverick X3 (T4)8hr 08min 35sec
6Thomas Bell/Armand Monleon HernandezCan Am Maverick X3 (T4)8hr 09min 00sec
7Claude Fournier/Szymon GospodarczykCan Am Maverick X3 (T4)8hr 33min 48sec
8Dania Saud Akeel/Stéphane DupléCan Am Maverick X3 (T3)12hr 45min 20sec
9Khalifa Saleh Al-Attiyah/Xavier PanseriCan Am Maverick X3 (T4)32hr 53min 42sec

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments