RAIDS: La primera cursa de l’Extreme E comença amb emocions fortes

L’equip de Nico Rosberg, el Rosberg X Racing, s’ha endut la primera cursa de la temporada inaugural d’Extreme E, superant a l’equip de Lewis Hamilton, X44, que ha tingut problemes mecànics. Aquest esdeveniment marca un punt important per als tots els terrenys, ja que per primera vegada en la seva història ara té una competició amb vehicles totalment elèctrics, en una competició que encara és completament diferent de l’statu quo pel que fa al concepte.

De moment, i tenint en compte que les bateries encara no permeten una gran distància, el format sembla més ral·licros que el Dakar, però la veritat és que no ha faltat l’entreteniment.

Imagen
© Extreme E


Una altra de les grans novetats és la igualtat de gènere: cada equip està format per una dona i un home i tots dos comparteixen el volant a parts iguals.
Les qualificacions i les curses són senzilles: dues voltes, canviant el pilot a la meitat, amb el temps corregut. Els cotxes són exactament iguals, un cotxe, l’Odyssey 21, que té dos motors elèctrics que proporcionen una potència combinada equivalent a 550 CV.

La primera cursa ha estat a l’Aràbia Saudita i Johan Kristoffersson i Molly Taylor s’han recuperat d’un inici més lent, remuntant i triomfant en la cursa final, que té diversos “matisos”, el “joc de la graella” que s’adquireix mitjançant la votació i la “Crazy Race” a una mena de “cara a cara” per a un lloc final a la graella.

Imagen
© Extreme E

Ben acostumat a aquest tipus de competicions, Kristoffersson, campió del WorldRX del 2017, 2018 i 2020, va començar millor, perseguit per Sebastien Loeb (X44), però el francès va cedir per problemes de la direcció assistida quan perseguia el pilot suec, que es va poder allunyar dels perseguidors, aconseguint arribar al canvi de pilot amb 32 segons d’avantatge, amb Molly Taylor completant la seva volta i acabant amb 23,73 segons davant del cotxe Andretti United de Timmy Hansen i Catie Munnings.

L’equip X44 de Sébastien Loeb i Cristina Gutiérrez han acabat a 1m38s. Carlos Sainz / Laia Sanz, de l’equip Acciona Sainz XE, han acabat quarts. L’equip Hispano-Suiza Xite Energy d’Oliver Bennett i Christine Giampaoli Zonca han estat segons a la “Crazy Race”, acabant la prova en cinquè lloc amb JBXE de Jenson Button i Mikaela Åhlin-Kottulinsky en sisè lloc. Ganassi Racing / Sarah Price / Kyle LeDuc abandonaven a causa d’un accident i Veloce Racing de Jamie Chadwick i Stéphane Sarrazin, així com Abt Cupra XE de Mattias Ekström Claudia Hürtgen, que han quedat fora del dia decisiu a causa d’accidents.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments