WRC: El Ral·li de Suècia es mou 600 km al nord en busca de neu

El Ral·li de Suècia del 2022 ‘pujarà’ uns 600 quilòmetres al nord per garantir que hi hagi prou neu per a la cursa del WRC. No és la mateixa latitud que Rovaniemi, però mentre el 2022 no sigui un any inusualment calorós, hi hauria d’haver prou neu per competir al ral·li. Cal veure la qualitat de les especials cronometrades.

Umea es troba a la costa est de Suècia, a més de 600 km al nord de la capital Estocolm, i té un fort patrimoni esportiu. Ha estat nominada dues vegades en els darrers tres anys com la principal ciutat esportiva del país.

‘Derrotats’ a Östersund i Luleå durant una intensa recerca de 12 mesos, dirigida pel conseller delegat del Ral·li de Suècia, Glenn Olsson. El més important, l’única cursa del Campionat Mundial de Ral·lis en hivern pur, havia de garantir les carreteres cobertes de neu i gel:

“Una regió més al nord i, per tant, més segura en termes de neu, és un requisit bàsic. Poder proporcionar dades meteorològiques històriques va ser fonamental per a la decisió “

Olsson

“Els punts forts d’Umeå, a més d’un clima hivernal estable, inclouen una bona capacitat hotelera en combinació amb la ubicació del parc d’assistència i la seu a la zona firal, Nolia, una comunitat empresarial i el potencial per atreure molts seguidors. Östersund i Luleå també va presentar propostes potents i, sobretot, un gran compromís, però en general Umeå és un concepte més atractiu per al Ral·li de Suècia ”.

La zona compta amb més de 15 trams diferents en un radi de 50 km de la ciutat, que abans estaven cobertes en campionats nacionals.

Des del començament de la WRC el 1973, el Ral·li de Suècia es va establir a Värmland i Olsson va dir que és una “gran tristesa” deixar la regió. Aquestes són les conseqüències de l’escalfament global.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments