WRC: Les marques volen visitar Nord-Amèrica, Rússia, la Índia o Xina

El Campionat Mundial de Ral·lis (WRC) s’ha anat diversificant en el seu calendari, ja que ha inclòs en els darrers anys esdeveniments com el Ral·li de Croàcia –que s’inaugura aquest mes– o el Ral·li de Xile, a més de tornar al Japó i Kenya. Els equips també volen anar a mercats importants, com Amèrica del Nord, Xina, Índia i Rússia entre les seves peticions.

Segons Motorsport.com, els països es consideren mercats amb un potencial inexplotat, de manera que actualment hi ha discussions sobre com incloure’ls en temporades futures. Yves Matton, director de ral·lis de la FIA, va abordar el tema:

El promotor del WRC, amb el suport de la FIA, treballa amb les autoritats esportives nacionals i els promotors d’esdeveniments de tot el món per entendre les oportunitats. El WRC s’esforça per la diversitat i per aprofitar al màxim les condicions locals, de manera que continuarem rebent propostes innovadores de tot el món: l’estratègia segueix tenint una petjada global. Aquest enfocament és l’objectiu no només per a la FIA, sinó també per als constructors: demanen anar a la Xina, Amèrica del Nord, Rússia i, en el futur, països com la Índia ”.

Cap d’aquests països o territoris té una llarga tradició al WRC. La Xina era al calendari del 2016, però el mal temps va destruir part de l’itinerari i la cursa no va tenir mai més l’oportunitat. A l’Índia i Rússia, el campiont no va parar mai, mentre que la darrera vegada a Amèrica del Nord va ser al Ral·li Olympus del 1988 als Estats Units d’Amèrica. Aquesta cursa formava part del calendari del 1985 al 1998, essent una de les poques d’Amèrica del Nord; les altres eren el Quebec Criterion al Canadà (1977 al 1979), el Rideau Lakes Rally al Canadà (1974) i el Press On Regardless Rally a EUA (1973 i 1974).

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments