WRC: El Ral·li de Finlàndia 2021 se mou a la tardor per poder rebre públic

Tal i com van predir la setmana passada alguns mitjans finlandesos, el Ral·li de Finlàndia, inicialment previst del 29 de juliol a l’1 d’agost, s’ajorna finalment del 30 de setembre al 3 d’octubre amb l’esperança d’acollir espectadors.

Davant de les restriccions sanitàries aplicades a les concentracions massives i imposades per Finlàndia fins a l’estiu, AKK Sports, organitzador d’aquest esdeveniment, va fer aquest canvi per evitar trobar-se en la mateixa situació que l’any anterior i ser obligat a la cancel·lació de l’esdeveniment.

Amb el canvi de data, el WRC tindrà quatre setmanes d’estiu entre Estònia i Ypres, ja que Finlàndia passa ara entre Grècia i Catalunya.

Yves Matton, director del Ral·li de la FIA:

“El Ral·li de Finlàndia és un esdeveniment històric i imprescindible del calendari del WRC, amb els seus espectaculars paisatges forestals i les seves especials de terra súper ràpides. Per a nosaltres era important ser flexibles i considerar cada opció per assegurar-nos que aquest any trobaria el seu lloc al calendari malgrat els persistents problemes causats per la pandèmia. Serà un canvi interessant veure-ho desenvolupar-se a principis d’octubre, sens dubte amb unes condicions meteorològiques lleugerament diferents i, amb sort, amb espectadors”.

Kai Tarkiainen, director de cursa del Ral·li de Finlàndia, va dir:

“Tot i que no ens agradaria res més que el Ral·li de Finlàndia tingués lloc aquest estiu, la realitat de la pandèmia COVID-19 significa que no podríem organitzar l’esdeveniment amb la incertesa de poder acollir espectadors o no. A diferència de l’Arctic Rally Finland, que va tenir una gran acollida al febrer, el Ral·li de Finlàndia és realment un esdeveniment d’espectadors i necessitem fans per fer-lo funcionar. Tot i que no hi ha la certesa que podrem donar la benvinguda als aficionats a l’octubre, esperem que el llançament del programa de vacunació ajudi molt a fer-ho possible. Agraïm a totes les autoritats locals, la FIA i el promotor del WRC l’acceptació de les noves dates. Lamentem les molèsties causades pel canvi, però confiem que serà en el millor interès de la concentració, dels grups d’interès i de tots els aficionats «.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments