WRC: Ogier-Ingrassia s’emporten el Ral·li de Croàcia 2021 per 0’6 segons

FotoToyota

L’edició inaugural del Ral·li de Croàcia per al WRC va començar amb Neuville al capdavant el divendres al matí, però sempre amb diferències curtes amb la tripleta entre el belga, Evans i Ogier.

Ahir dissabte el francès es va posar al capdavant i, tot i que va guanyar quatre de les vuit especials d’ahir, mai no va aconseguir escapar-se al capdamunt: l’avantatge màxim que va gaudir va ser exactament set segons sobre Evans. La mala elecció de pneumàtics de Neuville, i en general tot l’equip Hyundai, dissabte al matí va enfonsar al belga fins al tercer lloc.

La cursa ha finalitzat aquest diumenge amb Evans molt fort i atacant per ficar-se al capdavant a falta d’un tram. Un petit error molt a prop del final del gal·lès als últims revolts de la Power Stage l’ha deixat en segon lloc a 0,6 segons d’Ogier. El francès també ha guanyat el Power Stage sumant la màxima puntuació. Neuville ha acabat finalment tercer, amb Tänak quart i Fourmaux cinquè en un debut molt positiu en un World Rally Car.

Imagen
© M-Sport

Els Rally2 també donant emocions

Pel que fa al WRC 2, Østberg ha estat el principal dominador del Ral·li de Croàcia. El noruec ha viscut una intensa lluita amb el rús Gryazin fins que aquest ha patit problemes tècnics i avui ha acabat abandonant per una volcada. Østberg només havia de gestionar un gran marge que tenia amb Suninen, acabant amb 28,5 segons per davant del seu rival.

Pel que fa al WRC3, Rossel va començar dominant, però divendres va liderar Kajetanowicz, dissabte Rossel va tenir contratemps i va deixar definitivament la lluita. Kajetanowicz es va situar còmodament davant de Lindholm i fins i tot va continuar ampliant el marge. Rossel, per la seva banda, encara va aconseguir recuperar el tercer lloc, per davant de Ciamin (Citroën) que també va obtenir alguns scratx en la seva categoria.

Imagen
© Citroën

En la Junior WRC, l’americà Armstrong, copilotat per Phil Hall, han aconseguit acabar la prova sense ensurts i emportar-se la primera de la temporada. La parella al volant del Ford Fiesta prenien el liderat ahir després dels problemes de Koci i no el deixaven fins al final d’aquesta difícil cursa. Sesk i Joona han acabat segon i tercer respectivament.

Classificació final del Ral·li de Croàcia 2021

1S. OgierJ. IngrassiaToyota Yaris WRC2:51:22.9
2E. EvansS. MartinToyota Yaris WRC+0.6
3T. NeuvilleM. WydaegheHyundai i20 Coupe WRC+8.1
4O. TänakM. JärveojaHyundai i20 Coupe WRC+1:25.1
5A. FourmauxR. JamoulFord Fiesta WRC+3:09.7
6T. KatsutaD. BarrittToyota Yaris WRC+3:31.8
7G. GreensmithC. PattersonFord Fiesta WRC+3:58.8
8C. BreenP. NagleHyundai i20 Coupe WRC+4:28.2
9M. ØstbergT. EriksenCitroën C3 R5+10:00.8
10T. SuninenM. MarkkulaFord Fiesta R5+10:29.3

Classificació per equips després del Ral·li de Croàcia 2021

1Toyota Gazoo Racing World Rally Team138
2Hyundai Shell Mobis World Rally Team111
3M-Sport Ford World Rally Team42
4Hyundai 2C Competition28

Classificació pilots després del Ral·li de Croàcia 2021

1S. Ogier61
2T. Neuville53
3E. Evans51
4O. Tänak40
5K. Rovanperä39
6C. Breen24
7T. Katsuta24
8A. Fourmaux12
9G. Greensmith12
10D. Sordo11

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments