OPINIÓ: Ogier, a part de ser campió també ho has de semblar

Les imatge d’Ogier sent colpejat per un cotxe en un tram d’enllaç i després donant-se a la fuga davant de la policia han donat la volta al món, fent que la seva èpica victòria per 0,6s per davant d’Evans gairebé quedi en un segon terme.

I és que hem de ser tots molt conscients que estem en el punt de mira. No tenim l’atenció dels mitjans generalistes però estan pendents de qualsevol relliscada per assenyalar-nos. Som un esport de motor diferent a la resta, no es realitza dins d’un circuit amb tot el que això comporta: cotxe de competició circulant per carretera oberta, aficionats en llocs poc preparats per rebre’ls, amb la conseqüent brutícia que es deixa, molèsties als veïns de les zones per on passa una prova i per acabar-ho d’alimentar, encara no som sostenibles.

Molts fronts oberts com per no anar amb peus de plom en cada prova que es fa, tant a nivell mundial com a nivell regional. En cada ral·li s’ha de buscar l’excel·lència en tots els aspectes si vols l’any següent poder disposar dels permisos per tornar a organitzar l’esdeveniment.

La imatge que ha donat Ogier està lluny, molt lluny de l’excel·lència. És un esportista d’elit i com ja hem dit abans els ral·lis tenen unes connotacions diferents a la resta, però només per l’experiència que atesora el francés no havia de protagonitzar l’escena del policia i la posterior saltant-se un semàfor en vermell.

La imatge que em donat com a esport ha estat pèssima, Ogier és el millor pilot actual del WRC i a part de ser-ho ho ha de semblar. Amb aquestes actuacions tornem a sortir a les TV generalistes per una qüestió que poc té a veure amb el nostre esport, i no, la culpa no és dels mitjans, la culpa és qui fa l’acció sabent a tot el que s’exposa.

No caiguem en l’errada d’assenyalar al missatger o que avui en dia tots es grava, Ogier ha ficat la pota i s’ha de dir i assenyalar, del contrari estem justificant actuacions deplorables.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments