WRC: LA FIA i els equips treballen conjuntament per al desenvolupament de la nova era híbrida

En línia amb l’impuls de la FIA cap a les noves tecnologies i l’energia sostenible, la propera generació de cotxes de la màxima categoria del WRC comptarà amb una unitat híbrida endollable d’última generació.

La FIA i els fabricants han realitzat una important inversió en aquest programa: l’acord de tres anys per a la futura era del WRC inclou una contribució compartida als costos de desenvolupament de la innovadora tecnologia híbrida, que tindrà un fort enfocament en la sostenibilitat, la gestió de costos i la seguretat.

La categoria Rally1 també mostrarà importants avenços en matèria de seguretat amb un nou disseny de gàbia de seguretat, desenvolupat en col·laboració amb els fabricants després d’una exhaustiva anàlisi i programa de proves de xoc.

Juntament amb el soci tècnic Compact Dynamics, aquests són algunes de les fites clau de el projecte:

  • Disseny i fabricació de prototips de les unitats híbrides
  • Les proves de les unitats prototip estan en curs
  • Subministrament de les primeres unitats als equips perquè les integrin en els seus dissenys de cèl·lules de seguretat
  • Anàlisi de l’assimilació del motor de gasolina turboalimentat amb les unitats híbrides juntament amb les proves de banc de potència
  • Proves privades seleccionades de cotxes de desenvolupament de Rally1


Yves Matton, director de Ral·lis de la FIA

«El projecte híbrid del Rally1 és una fita important en el desenvolupament dels ral·lis i subratlla el compromís de la FIA amb la sostenibilitat i la tecnologia. No cal dir que qualsevol producte nou que es desenvolupi s’enfronta a desafiaments. Durant l’actual fase de proves, hi ha una forta col·laboració entre la FIA, els fabricants i els nostres socis tècnics. Treballem com un de sol per completar les tasques que són sinònim d’un cicle de desenvolupament d’aquesta naturalesa. Actualment, estem portant a terme un procés accelerat a causa dels retards en els lliuraments provocats per l’efecte de la pandèmia de COVID-19, però a falta de vuit mesos per a l’inici de la temporada 2022, estem en el bon camí «.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments