WRC: P1 nou subministrador únic de combustible sostenible

Aprofitant la nova generació de motors que incorporen tecnologia híbrida “Rally1”, la FIA introduirà un combustible 100% sostenible al Campionat Mundial de Ral·lis a partir de la temporada vinent.

El 19 d’abril de 2021, el FIA World Motor Sport Council va designar, mitjançant vot electrònic, l’empresa P1 Racing Fuels com a proveïdor exclusiu per a un període de tres anys.

Els socis de la indústria i experts de P1 han treballat per produir un combustible a partir d’hidrocarburs no fòssils, que comprèn una barreja de components sintètics i biocombustibles. Serà el primer combustible d’aquest tipus que s’utilitzarà en un Campionat Mundial FIA per alimentar motors d’alt rendiment.

L’equip de combustibles P1 combina un profund coneixement tècnic, un compromís amb l’R + D i una experiència combinada de tres dècades que els permet lliurar combustibles d’alt rendiment en diversos campionats.

L’objectiu de la selecció d’un proveïdor de combustible sostenible és permetre a la FIA i al promotor del WRC combinar la introducció de tecnologia híbrida per a la categoria Rally1 amb un combustible que utilitza materials de procedència sostenible. Per garantir una reducció significativa en emissions netes de CO2, tot oferint les mateixes característiques de rendiment i un preu el més proper possible al combustible actual.

Els motius de comptar amb P1 Racing Fuels

Després d’una anàlisi en profunditat dels candidats per part de la Comissió del WRC i el Departament d’Esports de la FIA, P1 Racing Fuels va ser nomenada com la millor oferta global basada en diversos factors claus:

• percentatge d’elements d’acord amb les normes FIA en el combustible ofertat
• compatibilitat del combustible amb les especificacions tècniques existents del WRC sense modificacions materials del motor
• cost per litre per als competidors
• competència tècnica

Aquesta decisió finalitza la primera part d’un procés de licitació d’energia sostenible que va començar el novembre del 2020 i que inclou combustible sostenible, la marca de sistemes de recàrrega híbrids, així com la producció i subministrament de combustible.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments