RAIDS: Prèvia Andalusia Ral·li 2021

El Ral·li d’Andalusia (del 12 al 16 de maig) anuncia l’inici de la Copa del Món FIA de Ral·lis Cross-Country 2021 que, enguany, té un calendari ampliat i portarà als contendents a territoris nous i més coneguts per un campionat de set rondes.

El Ral·li d’Andalusia es corre per segona vegada i aquest any marca el seu debut a la Copa del Món FIA de Ral·lis Cross-Country, proporcionant un nou desafiament per a moltes de les tripulacions en la impressionant llista d’inscrits de més de 80 competidors en els grups T1, T3 i T4. Amb base al bivac de la Hisenda El Rosalejo, prop de Villamartín, a l’est d’Espanya, l’esdeveniment es desenvolupa en cinc seccions selectives que cobreixen 966 quilòmetres competitius sobre el típic paisatge andalús de terra.

Nasser Al-Attiyah i el seu copilot Matthieu Baumel encapçalen la llista d’inscrits i el duo guanyador de múltiples títols torna a Espanya com a vencedor de la primera edició de l’esdeveniment en 2020. L’equip qatarí / francès, al volant d’un Toyota Hilux Overdrive, s’enfrontarà, però, a la dura competència d’alguns dels seus rivals més propers, que també van disputar la prova candidata l’any passat en previsió de la seva inclusió a la Copa del Món FIA de Ral·lis Cross-Country.

© Andalucia Rally

Carlos Sainz, doble campió de el món de ral·lis de la FIA i guanyador del Ral·li Dakar en tres ocasions, també torna a el Ral·li d’Andalusia. L’espanyol, amb Lucas Cruz al seu costat al MINI John Cooper Works Ral·li, va perdre la victòria l’any passat per poc més de tres minuts després de gairebé nou hores de competició i sens dubte tractarà d’afegir una victòria a casa al seu ja impressionant llista de triomfs.

Yazeed Al Rajhi va tenir un gran començament en la seva campanya de cross-country aquesta temporada amb la victòria en la Dubai International Baja, la segona prova de la Copa d’el Món FIA de Baixes Cross-Country. El pilot saudita, navegat per Dirk von Zitzewitz, també va pujar a podi del Ral·li Andalusia 2020 l’any passat amb un bon tercer lloc i segur que torna a estar a l’altura amb un altre Hilux Overdrive.

Vladimir Vasilyev també ha tingut un bon començament de temporada, guanyant la primera prova de la Copa del Món FIA de Bajas Cross-Country al febrer. Ell i el seu copilot Alexey Kuzmich competiran en el seu BMW X3 al Ral·li d’Andalusia per primera vegada, esperant començar la seva campanya de Ral·lis Cross-Country amb bona forma.

© Andalucia Rally

Iàsser Seaidan lidera actualment la Copa del Món FIA de Bjas cross-country gràcies a les dues victòries en quatre esdeveniments, i ell i el seu copilot saudita Omar Allahim buscaran millorar el 10è lloc de l’any passat a Espanya amb el seu MINI John Cooper Works Ral·li. Erik van Loon i Sébastien Delaunay també tornen a la prova com a companys d’equip d’Al Rajhi, i la parella franco-holandesa espera tenir millor sort després de caure molt avall en la classificació l’any passat. Entre d’altres forts contendents a la T1 es troben Denis Krotov / Konstantin Zhiltsov en un altre MINI John Cooper Works Rally i la tripulació X-Raid de Mattias Ekström, Campió del Món de Rallycross de la FIA el 2016, i Emil Bergkvist. Laia Sanz també està donant suport la seva ronda de casa de la sèrie i serà present en un altre X-Raid T1 MINI All 4 Racing.

La categoria T3 compta amb un altre impressionant planter de participants, amb ni més ni menys que 25 tripulacions en la llista d’inscrits, mentre que la T4 ha atret a 22 participants a la ronda inaugural de la sèrie. Kees Koolen, Aron Domzala i Khalifa Al Attiyah encapçalen la llista d’inscrits de la categoria T4, ja que el trio va acabar primer, segon i tercer, respectivament, en la Copa del Món FIA de Bajas Cross-Country de l’any passat.

La prova en dades

Distància total1,566 km
Distància total cronoemtrada:966 (61.69%)
Nombre de seccions selectives5
Dimarts 11 de maig 
Scrutineering    Des de 08:15 h
Dimecres 12 de maig – Etapa 1 
Qualifying Stage (8 kilometres)15:57 h
Dijous 12 de maig – Etapa 1/2 
Inicia de la SS2 (206 kilometres)     10:56 h
Primers cotxes arribant al bivouac         15:37 h
Divendres 14 de maig – Etapa 2 
Inici de la SS3 (271 kilometres)11:26 h
Primer cotxe en arribar al bivouac16:51 h
Dissabte 15 de maig – Etapa 3 
Inici de la SS4 (296 kilometres)     11:26 h
Primer cotxe en arribar al bivouac16:51 h
Diumenge 16 de maig – Etapa 4 
Inici de la SS5 (185 kilometres)     10:56 h
Primer cotxe en arribar al parc tancar15:14 h
Pòdium20:30 h

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments