SCER: Prèvia Ral·li Villa de Adeje 2021

El tercer classificat provisional, després de la disputa de les dues primeres cites del Súper Campionat d’Espanya 2021, el català Eduard Pons, portarà el número u en el seu Skoda Fabia Rally 2 assistit per l’equip Baporo i Alberto Chamorro al seient de la dreta , encapçalant la desena d’equips que, procedents de el continent, buscaran un bon resultat a l’asfaltdel Ral·li Villa de Adeje.

Pons, pilot especialista en el nacional de terra, va per primera vegada a Tenerife amb el clar objectiu de seguir sumant, guanyant experiència i confiança a l’asfalt. Per la seva banda, Iván Ares surt amb el clar propòsit «d’arreglar» el zero de Sierra Morena a l’igual que el seu company de marca, Surhayen Pernía, en aquest cas per accident també en la prova inaugural del campionat.

En resum, l’absència dels dos «galls» de l’inici de la temporada: Jose Antonio Suárez, guanyador a Còrdova i, Jan Solans, vencedor a Lorca, permet «resetejar el caseller» als que d’una o altra manera han patit algun ensopegada en aquest primer quart de temporada.

Imagen
© RFEdA

Lamentant l’absència de Luís Monzón qui ja havia anunciat la impossibilitat de tenir reparat seu cotxe després de l’accident al Ral·li Nord de Tenerife, hi haurà els canaris Enrique Cruz, Miguel Suárez i Yeray Lemes (estrenant Citroën R5) a més de Francisco López amb el i20 de Terra Training i José Luís Peláez, amb el primer VW Polo R5 que trepitja l’illa. Tots ells donen forma a la llista de pilots prioritaris que, en el matí de divendres, disputaran el tram de qualificació que els permetrà triar ordre de sortida.

Recordar que el S-CER 2021 està compost de tretze cites (vuit d’asfalt i cinc de terra) en què es podrà puntuar en un màxim de deu (sis d’asfalt i quatre de terra) retenint per a la classificació final els vuit millors ( cinc d’asfalt i tres de terra)

Itinerari

Per divendres al matí el shakedown i el tram de qualificació donaran pas a l’elecció de l’ordre de sortida (a les 13.30 hores) i, posteriorment, a partir de les 16.30 començar la primera de les dues etapes previstes. Els registres marcats en els poc menys de quatre quilòmetres cronometrats de Vera d’Erques, popularment coneguda com la Chiquita, serà l’ordre en què es triï posició de sortida a partir de la 13:30 hores.

Quan el rellotge marqui les 16.30 hores començarà a rodar el primer cotxe a la primera de les dues etapes previstes. Sis trams, tres a doble passada, amb 54 quilòmetres de velocitat a les especials d’Adeje (Taucho amb 11.4 kms), Guia Isora (7.5 kms) i Santiago de l’Teide (8.14 kms).

Imagen

Després d’un reagrupament de quaranta minuts i un «service» de trenta, els equips es dirigiran amb la posta de sol a repetir els tres trams. Adeje començarà a les 20:30, Guia d’Isora-2 a les 21:05 i Santiago del Teide quan el rellotge marqui les 21:35.

La segona i última jornada de cursa es posarà en marxa a les 8:30 hores per recórrer els vuit trams previstos (quatre a doble passada) i arribar, cap a les 18:30 hores de dissabte al final de la prova. Havent cobert els supervivents un total de 484 quilòmetres de recorregut, sent una mica menys de 155 de lluita contra el crono.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments