RAIDS: Sainz guanya la segona etapa del Ral·li Andalusia 2021, Al-Attiyah segueix líder

Nasser Al-Attiyah i Matthieu Baumel lideren el Ral·li d’Andalusia després de dues de les quatre etapes de la prova inaugural de la Copa d’el Món FIA de Ral·lis Cross-Country. La tripulació del Toyota Hilux avantatja en més d’un minut a Carlos Sainz i Lucas Cruz, el duo de MINI que s’acosta a el liderat després d’aconseguir la victòria d’etapa d’avui. Vaidotas Zala i Paulo Fiuza han realitzat una bona etapa en un John Cooper Works Ral·li similar al de Sainz i ocupen la tercera posició en l’equador de la prova.

Al-Attiyah i Baumel compten amb l’avantatge de l’experiència prèvia en la prova, ja que la parella de Qatar / francesa es va adjudicar la victòria en 2020, quan el ral·li es va disputar per primera vegada abans de ser inclòs en el calendari de la Copa del món de la FIA. En la segona etapa ruta es va dirigir a la província de Còrdova i a el punt més allunyat de l’bivac situat a prop de Villamartín, a l’est d’Espanya. Obrint el camí als seus rivals, es va perdre en un punt i va perdre un minut, acabant finalment tercer en la secció que va portar als contendents sobre una barreja de pistes tècniques i d’alta velocitat.

Imagen
© Andalucía Rally / Charly Lopez

Sainz, doble campió de el món de ral·lis de la FIA i guanyador de ‘Ral·li Dakar en tres ocasions, és un altre dels que tornen a el Ral·li d’Andalusia. L’espanyol, amb Cruz al seu costat al MINI John Cooper Works Ral·li, està perseguint amb afany tot i no haver competit en un cotxe de quatre rodes motrius des de fa més d’una dècada. En la primera, en conseqüència, li va faltar confiança per empènyer i va acabar tercer en el tram, a 2 minuts i 32 segons del ritme guanyador d’Al-Attiyah. En la segona jornada, però, s’ha recuperat; el millor temps ha demostrat una major confiança en el cotxe després dels canvis de posada a punt realitzats durant la nit, el que l’ha portat a ell i a Cruz a la segona posició de la general.

Després de perdre temps en el tram de 177 quilòmetres de la primera jornada, que es va saldar amb la vuitena posició a la general, Yazeed A el-Rajhi i Dirk von Zitzewitz han escalat en la taula de classificació i es mantenen quarts a la general amb el seu Toyota Hilux Overdrive. El pilot saudita és un altre dels que ha pujat a podi del Ral·li d’Andalusia, ja que l’any passat va ser tercer, i està a tres minuts de Zala.

Erik van Loon i Sébastien Delaunay han protagonitzat una espectacular remuntada des de la 18a posició en l’etapa de classificació fins a un bon cinquè lloc en l’etapa inaugural. La tripulació holandesa / francesa de l’Hilux Overdrive va tornar a repetir aquesta actuació en la segona etapa per mantenir la seva posició mentre Al-Rajhi ascendia a la taula de classificació i Vladimir Vasilyev, que era quart a l’arribar a la primera etapa, es veia obligat a retirar-se després d’un accident.

Guillaume de Mevius i Tom Colsoul estan en bona forma en el seu OT3 i són sisens a la general i primers en el T3. Han pujat a la taula de classificació des del quart lloc dels aspirants a la categoria fins el liderat després de la segona etapa. El nord-americà de 18 anys, Seth Quintero, liderava anteriorment la categoria després d’haver assolit la sisena posició a la general en un altre OT3, però no va poder començar la segona etapa a causa d’un problema amb la caixa de canvis.

Imagen
© Laia Sanz

La tripulació portuguesa de Paulo Ferreira / Jorge Monteiro es manté setena posició en un altre Toyota Hilux, just per davant de la tripulació del MINI John Cooper Works Buggy de Mattias Ekström, campió de el món de ral·licros de la FIA el 2016, i Emil Bergkvist. Cristina Gutiérrez és en una impressionant novena posició i segona en T3 en el seu OT3 i la parella polonès-finlandesa de Martin Kaczmarski i Tapio Suominen completen el top 10. Laia Sanz, també recolzant la seva prova de casa de la Copa del Món FIA de Ral·lis Cross-Country, és 11a mentre segueix adaptant-se a la competició sobre quatre rodes.

El de Qatar Khalifa Al-Attiyah i el francès Xavier Panseri encapçalen la categoria T4 en el seu Can-Am Maverick XRS amb dues victòries d’etapa en el seu haver. Encapçalen la classificació Austin Jones / Gustavo Gugelmin amb Aron Domzala – que va guanyar la seva categoria a Espanya l’any passat – segon en l’etapa d’avui després de rodar ahir.

Subscriu-te
Notificació de
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Author

Share