RAIDS: Al-Attiyah torna a vèncer a Andalusia, Gutiérrez es profeta a la seva terra

FotoFIA

Nasser Al-Attiyah i Matthieu Baumel s’han adjudicat la victòria en la prova inaugural de la Copa del Món FIA de Ral·lis Cross-Country, el Ral·li d’Andalusia. La tripulació del Toyota Hilux Overdrive ha acabat amb un avantatge de 43 segons sobre Carlos Sainz i Lucas Cruz després de més de 10 hores de competició, mentre que Yazeed Al-Rajhi i Dirk von Zitzewitz han completat les posicions de podi, repetint els resultats de l’any passat.

Al-Attiyah i Baumel van estar imparables i van liderar de principi a fi, adjudicant-tres de les cinc victòries d’etapa. Ahir, en el tram de 315 quilòmetres -el més llarg i ràpid de la prova-, la parella de Qatar / francesa va tornar a córrer sense problemes, ampliant el seu avantatge sobre Sainz amb una tercera victòria d’etapa. En l’última etapa han pogut mesurar el seu ritme amb el del madrileny per aconseguir una segona victòria a Andalusia i convertir-se en els vencedors de la primera cursa de ‘Ral·li d’Andalusia a la Copa del Món FIA de Ral·lis Cross-Country. A la fi de la prova, el duo tenia un avantatge de dos minuts i 43 segons, fins que es va aplicar una penalització per sortir-se de la ruta definida.

Sainz va passar la primera part de la prova guanyant confiança amb el MINI John Cooper Works Ral·li, després de no haver competit amb maquinària de quatre rodes motrius des de feia una dècada. Després de reduir la distància amb Al-Attiyah després de la segona etapa, en la qual ell i Cruz es van adjudicar la victòria d’etapa, la tripulació espanyola es va esforçar a el màxim i només va perdre uns 20 segons amb un punt erroni en el tram llarg d’ahir. En l’última etapa han seguit pressionant a Al-Attiyah i, tot i guanyar l’últim tram per dos minuts, han perdut per segona vegada davant el qatarí per un estret marge.

©️ FIA

Al-Rajhi i Von Zitzewitz van ascendir ahir a la classificació, passant a ocupar places de podi amb un bon segon lloc a la general del tram, tot i no tenir direcció assistida en els últims quilòmetres. Amb un còmode marge respecte a la quarta posició, el pilot saudita no es va veure pressionat i aconseguien amb la seva Hilux Overdrive es fes amb l’última posició de podi.

Erik van Loon i Sébastien Delaunay han corregut amb regularitat i intel·ligència per pujar a la quarta posició, beneficiant que Vaidotas Zala – anteriorment tercer a la general – perdessin 30 minuts canviant una corretja de l’alternador en el tram. Tot i una punxada, estaven contents amb el seu rendiment i podien arribar a la meta sense problemes.

Mattias Ekström, Campió del Món de Ral·licros el 2016 i doble guanyador del títol del DTM, i el seu copilot Emil Bergkvist, van tenir una actuació impressionant en el seu MINI John Cooper Works Buggy. Des de la vintena posició en la fase de classificació, el duo va anar escalant posicions amb els millors temps, incloent el tercer lloc en l’última etapa. Els suecs van acabar cinquens a la general.

©️ FIA

Zala, pilotat per Paulo Fiuza, es va recuperar dels seus problemes anteriors i era sisè, mentre que Cristina Gutiérrez, copilotada pel francès François Cazalet, va arribar a casa en setè lloc i es va adjudicar la victòria en T3 en la seva prova de casa. La segona de la categoria abans de l’última jornada, tot i que va haver de parar a canviar l’intercomunicador després d’un pas d’aigua, estava a més de 10 minuts del líder de la categoria, Guillaume de Mevius, però el belga es va quedar fora de cursa amb un problema mecànic a 100 quilòmetres de la meta.

Laia Sanz va ser una altra de les que va impressionar al MINI All 4 Racing. Amb Dani Oliveras al seu costat, va anar guanyant confiança dia a dia i va portar el cotxe a la meta en el vuitè lloc de la general per davant de la tripulació portuguesa de João Ferreira / David Monteiro. Gregoire de Mevius i André Leyh van completar el top 10.

Austin Jones i Gustavo Gugelmin van guanyar la T4 després de superar a Khalifa Al-Attiyah i al francès Xavier Panseri, una victòria d’etapa, unida a una bolcada del qatarí, que els va fer passar de el segon a la primera posició.

La segona prova de la Copa del Món de Ral·lis Cross-Country de la FIA portarà els aspirants a el Ral·li de Kazakhstan (7-13 de juny).

Classificació final Ral·li Andalusia 2021

Andalucía Rally – Final Classification

1Nasser Al Attiyah/Mathieu BaumelToyota Hilux Overdrive10hr 22min 49sec
2Carlos Sainz/Lucas CruzMINI John Cooper Works Rally10hr 23min 32sec
3Yazeed Al Rajhi/Dirk von ZitzewitzToyota Hilux Overdrive10hr 34min 15sec
4Erik van Loon/Sébastien DelaunayToyota Hilux Overdrive10hr 45min 26sec
5Mattias Ekström/Emil BergkvistMINI John Cooper Works Buggy10hr 54min 03sec
6Vaidotas Zala/Paulo FiuzaMINI John Cooper Works Rally10hr 58min 45sec
7Cristina Gutierrez/François CazaletOT3 (T3)11hr 07min 59sec
8Laia Sanz/Daniel OliverasMINI All 4 Racing11hr 12min 32sec
9João Ferreira/David MonteiroToyota Hilux11hr 24min 04sec
10Gregoire de Mevius/André LeyhHenrard Dunbee11hr 27min 54sec

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments