WRC: Evans i Sordo es jugaran la victòria del Ral·li de Portugal 2021

Ott Tanak es preparava per aconseguir una nova victòria al Ral·li de Portugal, la segona consecutiva després de l’aconseguida al 2019 amb Toyota, l’any del seu títol mundial. Però la situació ha donat un gir de 180 graus després de colpejar el seu Hyundai en l’últim tram sobre terra de la jornada de dissabte, provocant el seu abandonament i adeu a qualsevol opció.

Ara, serà Elfyn Evans, o Dani sordo, qui s’emporti la victòria. El tercer en discòrdia és Sébastien Ogier que encara pot batre el rècord de cinc victòries a Portugal, rècord que comparteix amb Markku Alen.

En teoria, la lluita per la victòria al Ral·li de Portugal serà entre Elfyn Evans (Toyota) i Dani Sordo (Hyundai), separats només per una desena de segons. Cinc trams, dos passos per Felgueiras, dos per Fafe i un per Montim. Res està decidit, serà un diumenge apassionat.

© Nacho Mateo

La jornada d’aquest dissabte ha estat plena de sorpreses, l’última de les quals ha passat a la súper especial de Foz-Porto, pel simple fet que el líder ha cedit ni menys de 5,7 segons amb el pilot de Hyundai en poc més de tres quilòmetres. El propi Evans no ha amagat la seva sorpresa, però la veritat és que, al cap i a la fi, ha vist com es reduien els 16,4s acumulats fins a l’últim pas pel tram d’Amarante.

De fet, va ser en aquest escenari és quan s’ha produït el gran cop de teatre d’aquesta segona etapa, quan el líder Ott Tanak ha quedat fora de joc després d’arrancar la suspensió posterior dreta del Hyundai. Després de Thierry Neuville el dia anterior, Hyundai ha patiy un fort cop i veu reduïda la seva “armada” a Dani Sordo.

És cert que Toyota també ha perdut a Kalle Rovanpera, però encara li queden, a més d’Evans, el campió del món en títol, Sébastien Ogier i el sorprenent Katsuta.

© Nacho Mateo

La retirada de Tanak ha atenuat el desencís d’Ogier, que tot i que ara ocupa un lloc al podi, acumula un retard considerable i poc més pot fer, en condicions normals, per aspirar a guanyar alguns punts addicionals en cas que acabi bé a la Power Stage.

Davant d’aquesta catàstrofe, M-Sport / Ford té ara el Fiesta dels joves Adrien Fourmaux i Gus Greensmith al ‘top 6’, amb el que poden sortir de Portugal amb un resultat molt interessant.

Al final del segon dia, el súper especial de Foz (3,3 km) va proporcionar uns temps curiosos en que entre els deu pilots més ràpids hi ha 5 a la categoria WRC2.

1E. EvansS. MartinToyota Yaris WRC3:07:09.1
2D. SordoB. RozadaHyundai i20 Coupe WRC+10.7
3S. OgierJ. IngrassiaToyota Yaris WRC+1:04.2
4T. KatsutaD. BarrittToyota Yaris WRC+1:05.7
5A. FourmauxR. JamoulFord Fiesta WRC+4:21.8
6G. GreensmithC. PattersonFord Fiesta WRC+4:28.2

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments