WRC: Tänak líder després d’una dura primera jornada del Ral·li de Portugal 2021

Ott Tänak ha acabat el primer dia del Ral·li de Portugal amb sis segons d’avantatge sobre Elfyn Evans. Hyundai fins i tot tenia tres cotxes al podi al matí, però una sortida de carretera de Thierry Neuville a Mortágua i un error de Dani Sordo han significat que el dia de Hyundai fos molt menys bo del que ho estava sent.

Tänak ha guanyat el primer tram, però es queixava constantment que el cotxe no era com ell volia. Una punxada a la tarda el deixava per darrere de Thierry Neuville, abans de recuperar la seva posició a causa del drama dels seus dos companys d’equip. Els esforços de Thierry Neuville i del copilot Martijn Wydaeghe per reparar el cotxe han estat en va.

Tanak, trigava en trobar el ritme, però ara està ben posicionat per repetir el que va fer el 2019 en aquest esdeveniment, amb Toyota:

“Ha estat un dia exigent, espero una mica de descans abans de tornar a començar demà. Aquest matí el cotxe no funcionava bé, havia de lluitar, no era natural ”.

Rally_Portugal_2021_ogier_toyota
© Nacho Mateo

La gestió dels pneumàtics ha estat crucial. Les gomes toves de Pirelli han estat l’opció preferida per a les superfícies sorrenques d’aquest matí, abans que els pneumàtics durs entressin en joc per la tarda, quan les seccions eren més dures per als segons passos.

Evans sentia falta de confiança, ja que els pneumàtics tous deixaven el Toyota Yaris WRC una mica inestable. Sortejant els entrebancs ha escalat fins la segona posició després dels problemes de Sordo i Neuville, acabant el dia a sis segons de Tanak i tres segons davant de Sordo. Takamoto Katsuta ha estat la revelació del dia, el japonès millorava clarament i aprofitava el seu millor dia al WRC per quedar-se quart en el seu Taoyta Yaris WRC, per davant de Sébastien Ogier.

El líder del campionat, Ogier, ha lluitat amb la poca adherència i una carretera molt bruta al matí i part de la tarda, però el millor temps a Mortágua ha estat la culminació d’una recuperació, problemes dels homes de Hyundai, que han ascendit a Ogier a la cinquena posició i disposat a atacar des d’una millor posició inicial demà.

Rally_Portugal_2021_fourmaux_ford_msport
© Nacho Mateo

Un Kalle Rovanperä molest inicialment pel seu Yaris WRC, però aconseguia ajustar el cotxe i guanyar un tram a la tarda, abans que els problemes de pneumàtics l’obliguessin a recórrer a una goma tova ja utilitzada.

Una punxada li ha costat 45 segons a Gus Greensmith, però el britànic era avui molt feliç, la posició no ha canviat molt, però el rendiment ha estat molt millor de l’habitual. El seu company d’equip, Adrien Fourmaux, és vuitè després d’haver perdut molt de temps amb una punxada a Mortágua.

Quasi la meitat de la distància competitiva del ral·li està prevista per demà dissabte. Dos bucles idèntics de tres trams a Serra da Cabreira i Amarante.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments