WRC: Latvala assenyala els test com el motiu del baix rendiment amb les Pirelli

Per a la seva quarta prova al capdavant de l’equip Toyota Gazoo Racing, Jari-Matti Latvala va tenir un cap de setmana difícil, però els seus cotxes van aguantar davant de grans adversitats, aconseguint finalment un resultat excel·lent.

“Honestament, vaig fer l’especial en els reconeixements (Felgueiras). És una especial exigent, amb molts descensos i punts cecs, revolts ajustats i una superfície lliscant. Va ser una d’aquestes especials on si estàs confiat i compromès, pots marcar la diferència. Va ser genial veure la seva actuació. Després d’això, estava una mica més tranquil. Per descomptat, vaig estar una mica preocupat que pogués quedar-se fóra de carretera perquè la velocitat era bastant alta “.

A més dels seus tres pilots oficials, Jari-Matti Latvala va seguir amb el progrés de Takamoto Katstuta, indicant clarament que japonès havia de garantir el seu quart lloc, el millor resultat de la seva carrera.

“Taka ha fet un cap de setmana fantàstic. Estem realment satisfets amb els passos que ha pogut donar. Durant l’últim matí li vam recordar que estava lluitant amb Seb ahir (dissabte), que era molt interessant però li vaig dir que Sébastien tenia dos nous pneumàtics tous i, per tant, millors pneumàtics que ell. Va haver de mantenir aquesta quarta posició en aquesta prova. Aquest és el seu millor resultat fins ara i al seu temps arribarà a pujar-se al podi. “

A la conferència de premsa, el finès va reconèixer les dificultats del seu equip en aquest esdeveniment, explicant en part aquesta falta de rendiment per els mal test que van fer. A la prova de l’Àrtic el passat mes de febrer, Jari-Matti Lathala ja havia esmentat aquesta preparació per explicar el rendiment decebedor de Yaris.

“Honestament, Hyundai ha estat molt fort, és un fet. No teníem grans actuacions. Per què? Crec que en general estaven preparats millor amb nous pneumàtics de terra. Durant les nostres proves, teníem condicions mullades i amb fang i no ens va donar una clara visió del 100% del que seria en condicions de seques. Per tant, els nostres pilots havien de descobrir els pneumàtics i van haver d’adaptar-se, trobar el feeling adequat. Per descomptat, considerant que obrien la carretera, van fer una bona feina. Venint en aquest esdeveniment, no sabíem si podríem guanyar i hem signat una victòria i un tercer lloc. Ha estat un resultat fantàstic per a nosaltres. “

Davant d’un Hyundai dominant a Sardenya en els darrers anys, l’equip de Toyota no durà a terme noves proves per a aquest esdeveniment, preferint donar prioritat a Kenya.

“Estem limitats amb els dies de prova, un dia per pilot. Ara, per descomptat, tenim una nova prova a Kenya i ens centrem més en ella. Hem pensat que Sardenya i Portugal eren esdeveniments similars amb una configuració idèntica. Intentarem fer més feina per a Kenya que és una nova prova per a tothom. “

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra amb la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments