RAIDS: Audi presenta el seu Dream Team per al Dakar 2022

Audi és el primer fabricant d’automòbils que lluitarà per la victòria general al Ral·li Dakar amb un cotxe electrificat, anunciant així també una revolució energètica en els ral·lis cross-country. Audi Sport ha aconseguit reclutar tres il·lustres tripulacions per a aquest ambiciós projecte.

Mattias Ekström / Emil Bergkvist, Stéphane Peterhansel / Edouard Boulanger i Carlos Sainz / Lucas Cruz competiran per Audi al ral·li més dur de el món de el 2 a l’14 de gener de 2022. «No és exagerat parlar d’un ‘dream team’ «, afirma Julius Seebach, director general d’Audi Sport GmbH i responsable de motorsport.

«Stéphane és el pilot del Dakar més reeixit de tots els temps. Carlos és un múltiple guanyador del Dakar i campió de món de ral·lis. Amb Mattias, ja hem celebrat molts èxits d’Audi en el passat. És un dels pilots més versàtils del món. a més de molta velocitat, tots ells aporten una gran experiència i motivació al nostre equip. el mateix passa amb els seus copilots, que tenen un paper cada vegada més important en el Ral·li Dakar «.

«A la fi, els pilots i copilots són els que marquen la diferència en el Ral·li Dakar», afirma Andreas Roos, responsable dels compromisos de la fàbrica de motorsport d’Audi Sport.

«El fet que tindrem tres equips de pilots del més alt nivell és tranquil·litzador. Podem posar una marca de verificació darrere d’aquest punt. Ara ens toca a completar el desenvolupament del nostre innovador cotxe i donar el tret de sortida a la revolució energètica en els ral·lis cross-country al gener. «

En el Ral·li Dakar, el treball en equip i la fiabilitat són crucials «, afirma Sven Quandt, director de l’equip Q Motorsport.»

Es necessita un equip ben unit, un cotxe súper fiable i equips de pilots fiables. En el Ral·li Dakar no es pot conduir permanentment a el límit. L’estratègia correcta és crucial. Estic molt content que anem a comptar amb tres equips de renom i forts que competeixen amb nosaltres. Coneixem molt bé les seves qualitats «.

Imagen

Mattias Ekström (42 anys) ha passat gairebé tota la seva carrera sota la bandera de les quatre anelles, especialment en el DTM, on va guanyar el títol dues vegades amb Audi (2004 i 2007). El suec va subratllar la seva versatilitat al guanyar el Campionat Mundial de Ral·licross en 2016, així com les seves exitoses etapes en el Campionat Mundial de Ral·lis, la NASCAR i en els Supercars australians. En 2021, competeix per CUPRA a la nova sèrie de tot terrenys elèctrics Extreme E. A principis d’aquest any, també va debutar en el Ral·li Dakar.

«El Dakar serà sens dubte una de les aventures més emocionants de la meva carrera. Poder abordar aquest emocionant projecte juntament amb l’equip, amb el qual he celebrat meus grans èxits, és fantàstic. Tot i que vaig a complir 43 anys aquest any, em sento com un junior comparat amb Carlos i Stéphane. En aquest esport es necessita molta experiència en tots els àmbits. Encara tinc molt per aprendre, però tinc moltes ganes «.

El copilot de Mattias Ekström és el seu compatriota Emil Bergkvist (26), que també va ser pilot de ral·lis.

«Vinc de la mateixa regió que Mattias. Sempre ha estat un ídol per a mi, tots els aficionats a l’automobilisme a Suècia el coneixen. Quan vaig deixar de conduir, li vaig trucar i li vaig preguntar si podia treballar en el seu equip. Ara sóc el seu copilot. És un honor per a mi poder treballar amb Mattias i formar part d’aquest gran projecte d’Audi.»

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments